Ny strømmetjeneste

Disney+ lanseres til høsten

Strømmetjenesten lanseres i høst - får innhold fra Pixar, Star Wars, Marvel og National Geographic.

DISNEY+: Strømmetjenesten til Disney lanseres i november i år. Foto: Disney
DISNEY+: Strømmetjenesten til Disney lanseres i november i år. Foto: Disney Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Disney har endelig annonsert sin strømmetjeneste. I går kveld kunngjorde selskapet at Disney+ lanseres 12. november, i hvert fall i USA. Det gjenstår å se om når strømmetjenesten blir tilgjengelig her til lands, men nettstedet Variety rapporterer at Vest-Europa får tilgang i årets fjerde kvartal og at utrullingen til nye markeder vil fortsette i starten av 2020.

Strømmerne kan forvente seg et rikt bibliotek med både gamle klassikere og nye som er under utvikling, ifølge Disney.

Innholdet vil bestå av eksklusive titler fra Disney, Pixar, Marvel, Star Wars og 250 timer med innhold fra National Geographic, og Disney posisjonerer seg dermed som en sterk konkurrent til tjenester som Netflix, HBO og Amazon Prime Video, i tillegg til kommende Apple TV+.

Ettersom Disney eier 60 prosent av Hulu, er det sjanse for at innholdet fra strømmetjenesten, som står bak kritikerroste serier som «The Handmaid's Tale», «The Act» og «Castle Rock», blir tilgjengelig i en pakke med Disney+ og ESPN. Dog er ingenting bekreftet på nåværende tidspunkt.

Variety skriver at Disney også vurderer å lansere Hulu internasjonalt - i dag kan du se flere av Hulus serier i Norge på HBO Nordic.

Også prismessig blir Disney+ et spennende alternativ til Netflix. Kundene må ut med 6,99 dollar i måneden, det er nesten halvparten av de 12,99 dollarene det koster per måned med Netflix. I Norge har sistnevnte en startpris på 89 kroner i måneden.

Disney+ vil ha et rikt bibliotek med filmer og TV-serier. Foto: Disney
Disney+ vil ha et rikt bibliotek med filmer og TV-serier. Foto: Disney Vis mer

Foruten månedsabonnementet, vil Disney også selge et årsabonnement til 69,90 dollar.

Det hardner til

Allerede i 2017 snakket Disney om at de skulle lage en egen strømmetjeneste, og de har for lengst startet begynt å fjerne sitt egetproduserte innhold fra tjenester som Netflix og HBO Nordic.

Nyheten kommer kun kort tid etter at Apple lanserte sine egne strømmeplaner som involverer tjenesten TV+ med eget innhold.

I stallen har de med seg et stjernelag med regissører som Steven Spielberg, J.J. Abrams, Sofia Coppola, Ron Howard og M. Night Shyamalan. Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carrell, Jason Momoa, Alfre Woodard og Kumail Nanjiani er blant skuespillerne vi kan vente å se. Ja, og så Oprah da.

Apple TV+ vil være reklamefritt, alt vil være tilgjengelig uten nett, i over 100 land når det lanseres først til høsten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer