Disse blir mye viktigere enn nettbrettene

KOMMENTAR: Gjør et lite eksperiment på vei hjem fra jobben i dag. Hvor mange på bussen, trikken eller i togkupeen leser papiravis? Etterpå teller du hvor mange som fikler med smarttelefonen sin.

Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da jeg begynte på min 10 år lange karriere som busspendler mellom Hønefoss og Oslo sommeren 1996, var det daglig nesten like mange papiraviser som passasjerer i bussen.

Og den gang kom verken Ringerikes Blad eller Aftenposten i tabloidformat, med alle de utfordringene det medførte både plass- og knitremessig, spesielt for stakkars medpassasjerer som hadde kalkulert inn en times høneblund.

Dette var i en tid da kun et fåtall aviser så vidt hadde begynt å eksperimentere med publisering på Internett, og Dagbladets nettavis for eksempel hadde den geniale adressen http://www.oslonett.no/d@gbladet.html.

Det gikk imidlertid ikke så lang tid før alle innså at nettet hadde mange åpenbare fordeler som nyhetsmedium. Enkelte begynte til og med å snakke om at Internett på sikt kunne bli en alvorlig trussel mot papiravisene.

Internettskeptikerne, og dem var det mange av, avfeide det hele. Papiravisa kunne man jo ta med seg under armen overalt, Internett kunne man definitivt ikke ta med seg! Nettet var jo uløselig knyttet til en stor, stygg og bråkete kasse under pulten, en tjukk og uskarp billedrørskjerm på bordet, et knatrende tastatur og en mus med hjul som stadig låste seg, og som trengte en musematte for å virke, for ikke å glemme snublekabler og et blinkende modem, aller helst plassert i et datarom, hvis man var heldig nok til å ha plass til noe slikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer