Telia 5G:

Disse byene får 5G i 2021

Telia har planer om storstilt utbygging neste år.

BYGGER UT: Telia har avslørt sine planer for 5G-utbyggingen i 2021. Foto: Lise Serud / NTB
BYGGER UT: Telia har avslørt sine planer for 5G-utbyggingen i 2021. Foto: Lise Serud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På et pressearrangement i dag presenterte Telia sine planer for 5G-utbyggingen i 2021. Til nå har både Telenor og Telia åpner 5G-nettet i utvalgte områder i større byer - selv åpnet Telia 5G-nettet i Bergen for en drøy måned siden.

Telia trakk frem at de har hatt en rekke kundestyrte pilotprosjekter den siste tiden, blant annet med drone-inspeksjon på byggeplasser, kommunikasjon innen eldreomsorg og fjernproduksjon av video med Qvisten animasjon.

2021-planene

Selskapet presenterte altså sine planer for 5G-utbyggingen i 2021, delt opp i kvartaler. Her er oversikten over hvilke byer og kommuner som Telia vil prioritere først:

1. kvartal (januar-mars): Asker, Bærum, Nesodden, Nordre Follo, Øygarden, Askøy

I tillegg utvides 5G-dekningen i Oslo, Bergen, Trondheim og Lillestrøm, der for eksempel alle områder innen Ring 3 i Oslo skal ha dekning innen utgangen av januar.

2. kvartal (april-juni): Stavanger, Sola, Sandnes, Eidsvoll, Enebakk, Frogn, Gjerdrum, Nannestad, Nittedal, Ullensaker, Vestby, Ås, Aurskog-Høland

3. kvartal (august-oktober): Innlandet, tidligere Østfold-kommuner i Viken (ikke like spesifikt der, altså)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.