Telia 5G:

Disse byene får 5G i 2021

Telia har planer om storstilt utbygging neste år.

BYGGER UT: Telia har avslørt sine planer for 5G-utbyggingen i 2021. Foto: Lise Serud / NTB
BYGGER UT: Telia har avslørt sine planer for 5G-utbyggingen i 2021. Foto: Lise Serud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På et pressearrangement i dag presenterte Telia sine planer for 5G-utbyggingen i 2021. Til nå har både Telenor og Telia åpner 5G-nettet i utvalgte områder i større byer - selv åpnet Telia 5G-nettet i Bergen for en drøy måned siden.

Telia trakk frem at de har hatt en rekke kundestyrte pilotprosjekter den siste tiden, blant annet med drone-inspeksjon på byggeplasser, kommunikasjon innen eldreomsorg og fjernproduksjon av video med Qvisten animasjon.

2021-planene

Selskapet presenterte altså sine planer for 5G-utbyggingen i 2021, delt opp i kvartaler. Her er oversikten over hvilke byer og kommuner som Telia vil prioritere først:

1. kvartal (januar-mars): Asker, Bærum, Nesodden, Nordre Follo, Øygarden, Askøy

I tillegg utvides 5G-dekningen i Oslo, Bergen, Trondheim og Lillestrøm, der for eksempel alle områder innen Ring 3 i Oslo skal ha dekning innen utgangen av januar.

2. kvartal (april-juni): Stavanger, Sola, Sandnes, Eidsvoll, Enebakk, Frogn, Gjerdrum, Nannestad, Nittedal, Ullensaker, Vestby, Ås, Aurskog-Høland

3. kvartal (august-oktober): Innlandet, tidligere Østfold-kommuner i Viken (ikke like spesifikt der, altså)

Full dekning i 2023

Telias mål med 5G-utbyggingen er at den skal være ferdigstilt innen utgangen av 2023. Underveis oppgraderes også 4G-stasjonene slik at de får bedre kapasitet.

– Vi har over 99 prosent dekning med 4G-nettet i dag, og den skal i hvert fall ikke bli noe dårligere, sa kommunikasjonsdirektør Henning Lunde på pressekonferansen.

Allerede har deler av Bergen, Oslo, Trondheim og Lillestrøm fått 5G-dekning fra Telia.

Hva med Telenor?

På Telenors nettsider finner man også deres planer for 2021-utbyggingen.

Stedene som nevnes her er Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Bodø, Tromsø, Drammen, Ålesund, Kristiansand og Fredrikstad. Tromsø, Oslo og Bodø har delvis 5G allerede, så der er det snakk om videre utbygging.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer