Støydempende hodetelefoner

Disse demper støyen best

Syv modeller til pers i laboratoriumstest.

SONY WH-1000XMS: «Det er bare å ta av seg hatten – Sony har nok en gang levert et særdeles godt sett med hodetelefoner», skrev vi da vi teste Sonys toppmodell, men hvordan gjør de seg i et laboratorium? Foto: Pål Joakim Pollen
SONY WH-1000XMS: «Det er bare å ta av seg hatten – Sony har nok en gang levert et særdeles godt sett med hodetelefoner», skrev vi da vi teste Sonys toppmodell, men hvordan gjør de seg i et laboratorium? Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert: Lagt til informasjon om totalresultatet i Testfaktas test av hodetelefoner.

Det begynner å bli mye å velge mellom i øvre prissjiktet hvis du skal ha nye hodetelefoner med støykansellering, og det er fort gjort å gå seg vill i jungelen. En mulighet er jo å ta turen til en elektronikkbutikk og prøve litt der, men en kort lytterunde gir ikke nødvendigvis svaret på hva som er best.

Dermed kan det være lurt å sjekke anmeldelser på nett og tilbakemeldinger fra brukere, og nå har svenske Testfakta, med hjelp fra det tyske laboratoriet Müller-BBM, testet syv modeller av typen som dekker over øret.

Følgende produkter er testet:

  • Bose NCH 700
  • JBL Live 650 BTNC
  • Marshall Monitor II
  • Plantronic Backbeat Go 810
  • Sennheiser HD 450BT
  • Sennheiser Momentum 3
  • Sony WH-1000XM3

Samtlige modeller har aktiv støydemping, som fungerer ved at innebygde mikrofoner tar opp lyd fra omgivelsene og produserer en «motlyd» som reduserer lydbølgene fra støyen rundt deg. Aktiv støydemping gjør seg kanskje best mot kontinuerlig summing, enten det er fra tog, fly, bil og generelle frekvenser rundt 500 Hz og lavere, men dårlig mot stemmer som ligger mye høyere i frekvensbildet, opp mot 1000 Hz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.