Disse får 5G i år

Telenor åpner nettet i tre nye storbyer, mens Telia har én ny by på planen.

SUPERHASTIGHETER: Til å begynne med vil 5G tidoble hastighetene vi er vant med fra 4G-nettet, ifølge Telenor. Foto: Telenor
SUPERHASTIGHETER: Til å begynne med vil 5G tidoble hastighetene vi er vant med fra 4G-nettet, ifølge Telenor. Foto: Telenor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag kommer Apples nye iPhone 12 i salg. En av de store nyhetene er at telefonene støtter 5G. De er ikke først ute, men når en stor aktør som Apple kommer på banen, blir det plutselig enda mer tilgjengelig enn det har vært til nå.

5G dreier seg ikke bare om rask surfing på mobilen. Det vil også komme mobile bredbåndsrutere som sørger for å få alle dingsene dine i hjemmet på 5G-nettet. 5G-nettet skal kunne håndtere opp mot 1 million samtidige oppkoblinger pr kvadratkilometer, mot rundt 2000 for dagens 4G-nett.

Telenors 5G-planer

I passende anledning med iPhone 12-lanseringen hadde Telenor invitert til en pressekonferanse fredag formiddag for å fortelle . Telegiganten åpnet sitt 5G-nett i Trondheim den 13. mars i år, akkurat idet coronapandemien brøt ut i Norge.

Samtidig har 5G blitt tilgjengelig en rekke andre steder i Norge i forbindelse med pilotprosjekter. I tillegg til Trondheim kan Telenor-kunder med en 5G-mobil nå også koble seg på 5G her:

  • Kongsberg
  • Elverum
  • Bodø
  • Fornebu
  • Kvitfjell
  • Svalbard/Longyearbyen
  • Spikersuppa i Oslo
  • Askvoll/Flokeneset

Men hva om du som Telenor-kunde kjøper iPhone 12 eller en annen mobil som støtter 5G og ikke befinner deg på et av disse stedene?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer