iOS 16

Disse får ikke iOS 16

Mye er nytt i Apples store iOS-oppdatering, men ikke alle iPhone-modellene får oppgradert.

IOS 16: En av nyhetene i iOS 16 er at du har flere muligheter til å tilpasse låseskjermen med fonter og småprogrammer. Foto: Apple
IOS 16: En av nyhetene i iOS 16 er at du har flere muligheter til å tilpasse låseskjermen med fonter og småprogrammer. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka avholdes Apples store utviklermesse, WWDC, i Cupertino i California. I forkant verserte det rykter om at dette muligens blir Apples store AR-messe (utvidet virkelighet), men du må fortsatt vente litt på AR-briller med eplelogo.

Ikke overraskende var det iOS 16 som sto øverst på menyen, med nyheter til låseskjermen, bilder-appen, CarPlay og ikke minst iMessage.

iOS 16

I iOS 16 kan du «endelig» angre sendte meldinger i iMessage, men også redigere sendte meldinger. Det er det nok mange som har venta på.

En annen nyhet til iMessage er at du kan markere en meldingstråd som ulest slik at du enkelt kan komme tilbake til den seinere.

Låseskjermen blir også oppdatert med en del nytt. Du kan sette opp flere låseskjermer som du enkelte kan bytte mellom ved å sveipe på skjermen, ulike fokus-modi kan ha ulike låseskjermer og varslene har fått en ny animasjon ved at de rulles inn fra nederst på skjermen.

I iOS 15 introduserte Apple en ganske snedig ny funksjon kalt Live text, som lar deg merke tekst i bilder, uavhengig av om de er maskin- eller håndskrevet. Med iOS 16 vil Live text også fungere ned video – snedig!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer