Disse fikk ikke varsel

Nødvarsling på mobil ble onsdag testet over hele landet. Det var imidlertid ikke alle som fikk den sireneliknende lyden på mobilen.

Onsdag 14. juni ble den omfattende testen av nødvarselet på mobil gjennomført for første gang. Slik gikk testingen forskjellige plasser i Oslo. Video: NTB / Stortinget / Jostein Sletten / Birthe Skingen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At Sivilforsvaret tester tyfonene - populært kalt flyalarmen - hver andre onsdag i januar og juni, er for mange en kjent sak, men på testen som ble avholdt denne onsdagen, kom den nærmere de aller fleste av oss.

Dette er nemlig den første omfattende testen av nødvarsel på mobil.

Når testen starter, vibrerer alle oppdaterte telefoner med 4G og 5G. I tillegg spilles det av en høy sireneliknende lyd i cirka 10 sekunder, samt at det på skjermen kommer en tekst som forklarer at det er en test.

Derfor fikk du ikke varsel

Det var imidlertid ikke alle som fikk dette varselet på mobilen.

- Det kan det være flere grunner til, men det kan være fordi man ikke har de nødvendige oppdateringene på telefonen. Det er det mest sannsynlige basert på erfaringer vi har gjort under tidligere tester. Men jeg kan ikke svare på den konkrete årsaken til at alle ikke fikk varselet nå på stående fot, sier pressevakt Henriette Magnussen ved Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) til DinSide.

- Vi vil gjerne at så mange som mulig gir oss tilbakemeldinger på hvordan det gikk via et skjema på nødvarsel.no, legger hun til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer