Bose lanserer QuietComfort Earbuds

Disse har mange ventet på

Selskapets første helt trådløse ørepropper med støydemping.

ENDELIG: Nå har Bose lansert sine første true wireless-ørepropper med aktiv støydemping. Foto: Bose
ENDELIG: Nå har Bose lansert sine første true wireless-ørepropper med aktiv støydemping. Foto: Bose Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I markedet for trådløse ørepropper dukker det stadig opp nye produkter, og mange har ventet spent på når Bose, som i mange år har vært regjerende på støydemping, skulle få ut fingeren og lansere helt trådløse ørepropper.

Det har de nå. Bose Quietcomfort Earbuds med aktiv støydemping kommer i butikkene 5. oktober, og hånd i hånd lanserer selskapet også en rimeligere, sportslig utgave, riktignok uten støydemping.

Quietcomfort Earbuds

Starter vi med den gjeveste modellen, i hvert fall prismessig, er dette altså et par ørepropper med aktiv støydemping, der mikrofoner både på innsida og utsida plukker opp støy fra omgivelsene, og der øreproppen genererer de «motsatte» lydbølgene for å nulle dem ut.

Disse har mange ventet på

Øreproppene har utbyttbare tupper med finner (to par følger med - liten og stor), der finnene gir støtte i det ytre øret for å sitte bedre og skape en bedre forsegling. De har IPX4-sertifisering og skal fint kunne brukes i regnvær, ifølge Bose.

Hver ørepropp veier 8,6 gram, omtrent det samme som Sony WF-1000XM3-proppene (8,5 gram). Til sammenlikning veier Airpods Pro 5,4 gram, mens Sennheiser Momentum True Wireless 2-proppene veier 6 gram, så Bose og Sony er litt tyngre der, selv om alle nevnte modeller har aktiv støydemping.

Disse har mange ventet på

Quietcomfort Earbuds byr på justerbar grad av støydemping slik at du også kan slippe opp litt om du vil høre omgivelsene, og det finnes en «transparency»-modus som slipper inn all lyd utenfra slik at det i praksis blir samme lyd som om du ikke har propper i ørene. Den høyre øreproppen er utstyrt med ekstra mikrofoner som skal være i stand til å skille stemmen din fra resten av omgivelsene, slik at de også skal egne seg godt til handsfree.

Batterimessig ser det ut til at Bose legger seg noe bak det som er vanlig om dagen. For seks timers spilletid og 12 ekstra timer i etuiet er godt bak eksempelvis Sennheiser Momentum True Wireless 2, som byr på 7 + 21 timer. Går du tom for batteri, vil du ha to timers spilletid etter ett kvarters lading i etuiet. Etuiet kan for øvrig lades trådløst via Qi-standarden.

Disse har mange ventet på

Bose' ørepropper er berøringsfølsomme der du kan hoppe mellom sanger ved å prikke på høyre ørepropp og bytte mellom grader av støydemping på den venstre (kan tilpasses via Bose-appen).

En aktiv equalizer sørger også for å løfte bassen når du hører musikk ved lavt volum, hvorpå den gradvis normaliseres når du øker volumet.

Prisen lander på 2899 kroner veiledende og proppene lanseres altså 5. oktober, der forhåndsbestillingen allerede har åpnet.

Bose Sport Earbuds

Den sportslige utgaven har ikke aktiv støydemping og en lavere pris - 2099 kroner. Som navnet tilsier er dette ørepropper som i større grad er myntet på trening, og de blir å få i tre ulike farger: svart, blå og denne varianten:

Disse har mange ventet på

De skal ha en «nesten magisk evne til ikke å falle ut» takket være StayHear Max-tuppene/finnene som nærmest skal låse dem fast i øret ifølge Bose (for håpe man får dem ut igjen, si!). I esken følger det med tre slike tupper/finner i ulike størrelser.

Også disse er IPX4-sertifisert og skal tåle svette øreganger og regnvær, men batteritida er noe svakere, med fem timer på øret og ti ekstra i etuiet.

Så får vi se, da, om Bose kan ta over favorittstempelet fra Jabra hva gjelder trådløse treningsørepropper:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer