Jabra Elite 85h hodetelefoner annonsert

Disse hodetelefonene kan noe ingen andre kan

Støtter tre stemmeassistenter som kan kalles opp bare med stemmen.

UTFORDRER BOSE OG SONY: Jabra Elite 85h kommer på markedet i april og har flere unike egenskaper. Foto: Jabra
UTFORDRER BOSE OG SONY: Jabra Elite 85h kommer på markedet i april og har flere unike egenskaper. Foto: Jabra Vis mer
Publisert

Jabra høster spesielt gode lovord for sine rimelige hodetelefoner Move, som vi inkluderte på listen med anbefalte hodetelefoner i alle prisklasser rett før jul.

CES-messen i Las Vegas har selskapet kommet med to nyheter – den første er at de nevnte Move-hodetelefonene har nå fått en oppgradering i form av en «style edition», med endret design og opptil 14 timers batteritid, som er et godt hopp opp fra de åtte timene du får fra originalen. Veiledende pris blir på 999 kroner og style-utgaven lanseres i disse dager.

Mer spennende er imidertid nye Elite 85h, som har litt av hvert å by på.

Tre assistenter

For det første støtter de både Alexa (iOS/Android), Siri (iOS) og Google Assistant (Android), og du trenger ikke å trykke på noen knapp for å aktivere dem.

Du kaller dem heller opp med stemmen, altså der du bare sier henholdsvis «Alexa», «Hei Siri» eller «OK Google» for så å be om en annen sang, værmeldingen, sjekke kalenderen din, ringe noen eller hva det måtte være.

TRE FARGER: Jabra Elite 85h kommer i sort, blå og beige utgave. Foto: Jabra
TRE FARGER: Jabra Elite 85h kommer i sort, blå og beige utgave. Foto: Jabra Vis mer

Jabra fremhever for øvrig at Elite 85h skal være spesielt gode til håndfrisamtaler, der seks mikrofoner brukes både for å filtrere bort bakgrunnsstøy og fange opp stemmen din. Totalt har hodetelefonene åtte utvendige mikrofoner.

AI-teknologi

Via eierskapet i selskapet Audeering byr Jabra-hodetelefonene på SmartSound – en teknikk som går ut på å tilpasse lyden i ørene basert på støyen fra omgivelsene. Hodetelefonene har aktiv støydemping, som også skal basere seg på kunstig intelligens, der over 6.000 ulike lyder kan identifiseres og blokkeres individuelt.

Batteritiden er oppgitt til 32 timer med støydemping aktivert, og Jabra kan skilte med IP52-sertifisering, som betyr at de også skal være beskyttet mot regn, noe vi ikke kan huske å ha sett hos noen av konkurrentene. Selskapet gir også to års garanti mot skader på grunn av vann og støv.

Prislappen lander på 2999,- kroner veiledende, og dermed kan det se ut til at Sony og Bose har fått en ny utfordrer i toppsegmentet.

Salgsstart blir i april, og vi skal selvsagt bestille dem inn til test når den tid kommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer