Telia 5G-dekning

Disse stedene får 5G i år

Vi er snart halvveis i 2021 - her er Telias 5G-planer for resten av året.

BYGGES UT: Telia planlegger å gi mange nye norske kommuner 5G-støttet i løpet av utgangen av 2021. Hvilke kommuner det gjelder kan du se i tabellen lenger ned. Foto: Shutterstock / NTB
BYGGES UT: Telia planlegger å gi mange nye norske kommuner 5G-støttet i løpet av utgangen av 2021. Hvilke kommuner det gjelder kan du se i tabellen lenger ned. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du kjøpt en ny mobiltelefon de siste par åra, har den sannsynligvis støtte for 5G, men stadig er det relativt få steder der du får utnyttet den siste generasjonen mobilnett.

På en pressekonferanse i formiddag delte Telia sine planer for 5G-utbyggingen i andre halvdel av 2021. Selskapet har satt som mål at halvparten av Norges befolkning skal ha 5G-dekning der de bor innen året er omme.

Samtidig med 5G-utbyggingen oppgraderer Telia også 4G-dekningen rundtom i landet og dobler kapasiteten til basestasjonene.

– Handler om hastighet

– Dette handler om kapasitet. Dette handler om hastighet. Dette handler om responstid, sier administrerende direktør i Telia, Stein-Erik Vellan, når han peker på hvilken betydning 5G vil ha for kundene.

Telia åpnet 5G i Lillestrøm, Oslo, Bergen og Trondheim på vårparten i fjor, og hittil i 2021 har selskapet utvidet 5G-dekningen til Stavanger, Sandnes, Sola, Asker, Bærum, Eidsvoll, Nordre Follo, Tromsø, Ullensaker, Øygarden og Askøy.

Disse stedene får 5G i år

Per nå har 1,2 millioner 5G-dekning, og Telia har 300 000 5G-telefoner i sitt mobilnett. Hver uke oppgraderes 20-25 basestasjoner.

Flere får i løpet av året

Det er spesielt kommuner i Innlandet og Viken som er de neste på lista hos Telia, men også enkelte fra andre fylker.

Øykommunen Vega i Nordland er blant kommunene der 5G-utbyggingen fra Telia starter 3. kvartal. Foto: Shutterstock / NTB
Øykommunen Vega i Nordland er blant kommunene der 5G-utbyggingen fra Telia starter 3. kvartal. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

I tabellen under ser du hvilke kommuner det dreier seg om, og i hvilket kvartal (3. eller 4.) Telia starter utbyggingen. Du kan bruke søkefeltet for å sjekke der du bor:

Hva gjelder Telenor opplyser selskapet på sine nettsider at de i 2021 vil jobbe med å gi Drammen, Kristiansand og Fredrikstad 5G-dekning, mens den eksisterende dekningen i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Bodø og Tromsø utvides videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer