Android Pie:

Disse telefonene får Android Pie

Finner du din på lista?

FLERE NYHETER: Android Pie (versjon 9.0) har akkurat landet på de første telefonene. Foto: Google
FLERE NYHETER: Android Pie (versjon 9.0) har akkurat landet på de første telefonene. Foto: Google Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten lanserer Google den foreløpig nyeste Android-utgaven; Android Pie (versjon 9.0), som allerede er på plass på noen telefoner.

Som før navngir Google Android-utgavene etter desserter og søtsaker, der første bokstav følger alfabetet. De seneste utgavene har vært henholdsvis Oreo (8.0), Nougat (7.0), Marshmallow (6.0) og Lollipop (5.0).

Hva er nytt?

En Android-oppdatering har alltid nye ting både over og under «panseret». Men det du først og fremst vil legge merke til er:

  • Navigasjonsgester a la iPhone X, der du kan sveipe fingeren opp fra bunnen og den slags
  • App slices og app actions, som lar deg få direkte tilgang til funksjoner i en app (kommer i høst)
  • Den nye «digital wellbeing»-funksjonen, beregnet på å få deg til å bruke telefonen mindre, blant annet med mulighet for å sette tidsbegrensninger per app og den slags (kommer i høst)
  • Smartere batteristyring, der apper du bruker mindre sjeldnere får mulighet til å gjøre ting i bakgrunnen.
  • Samt en rekke småting - et nytt verktøy for å ta skjermbilder, bedre volumkontroll, smartere håndtering av varsler …

Hvilke telefoner får oppgraderingen?

Under følger en oversikt over hvilke telefoner som forventes å få Android Pie-oppdateringen. Tips oss gjerne om du snubler over flere kunngjøringer etter hvert, så skal vi prøve å holde denne artikkelen oppdatert.

Google Pixel (har fått)
Googles Pixel-telefoner er alltid først i køen og får oppdateringen direkte fra Google. Disse telefonene er riktignok ikke i offisielt salg i Norge, men selges allikevel i flere nettbutikker som importerer dem selv.

Google Pixel 2/XL (2017) har allerede fått oppdateringen. Her var lovnaden fra Google at telefonene skulle få Android-oppdateringer i minst tre år, så du kan også forvente oppdateringer både i 2019 og 2020.

Google Pixel og Pixel XL (avbildet) ser ut til å være de eldste telefonene som blir oppdatert til Android Pie. Foto: Pål Joakim Pollen
Google Pixel og Pixel XL (avbildet) ser ut til å være de eldste telefonene som blir oppdatert til Android Pie. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Også Google Pixel/XL (2016) har fått oppdateringen, men her var lovnaden to år, så om du får i neste runde gjenstår å se.

Essential Phone (har fått)
Denne er det nok heller ikke mange nordmenn som har, men tidligere Android-sjef, Andy Rubin, lanserte en egen telefon på vårparten i fjor. Siden den kjører en uendret utgave av Googles Android-versjon, fikk Essential-eiere faktisk oppdateringen samme dag som Pixel-eierne tidligere i sommer.

Sony (fra november)
Sony har etter hvert også blitt ganske raske på ballen med tanke på oppdateringer, der Xperia XZ1 var først ute på det norske markedet med den forrige utgaven, Oreo.

Fra november av planlegger Sony å oppdatere modellene i XZ2- og XZ1-serien, samt XZ Premium. Tidlig i 2019 vil selskapet også oppdatere modellene i XA2-serien.

Motorola ("i høst")
Motorola har ikke gått i detalj på akkurat når oppdateringen kommer, men i et blogginnlegg har de listet opp telefoner i Z3-serien, Z2-serien, G6-serien og modellen X4.

Alt det står er «starting this fall», og det kan nok være naturlig å anta at de oppdateres i samme rekkefølge som de er nevnt over.

HTC
Her er det heller ikke gitt noe detaljert tidsplan foreløpig, men i en tweet fra selskapet nevnes telefonene i U12 og U11-serien (U12+, U11+, U11, U11 Life).

Nokia
Også her må vi henvise til en tweet fra selskapet, der Nokia 3, 4, 6 og 8 skal bli oppdatert til Android Pie, i tillegg til modellen 7 Plus, som er en del av det såkalte «Android One»-programmet. Det garanterer oppdateringer i minst to år.

OnePlus
I et foruminnlegg hevder selskapet at Pie-oppdateringen vil komme i løpet av de neste månedene til OnePlus 6, OnePlus 5/T og Oneplus 3/T – i den rekkefølgen.

Kun førstnevnte er i offisielt salg i Norge, men de øvrige modellene har vært tilgjengelig via enkelte nettbutikker som har importert dem selv.

Oppdatert 4. september: OnePlus 6-eiere kan nå oppdatere til Android Pie.

Huawei
Huawei skal angivelig ha postet i et kinesisk forum om at de jobber med Pie-oppdatering til Mate 10 Pro, Honor 10 og P20, som vi da antar også inkluderer P20 Pro.

Samsung
Samsung har ikke offentliggjort noen lister over telefoner som blir oppdatert, og pleier heller ikke å være raskest ute med oppdateringer. Naturlig å anta er at S9-telefonene og Note 9 vil være først ute, og at S8/Note 8 også vil få oppdateringen.

LG
Heller ikke LG har postet noen konkrete planer, men vi forventer oppdatering til nye G7 Thinq, V30 og sannsynligvis også G6 fra i fjor.

Ellers har de kinesiske produsentene Xiaomi, Oppo og Vivo vært med i Android P-betaprogrammet, så det vil også være naturlig at de siste modellene fra disse selskapene får Pie-oppdateringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer