Android Pie:

Disse telefonene får Android Pie

Finner du din på lista?

FLERE NYHETER: Android Pie (versjon 9.0) har akkurat landet på de første telefonene. Foto: Google
FLERE NYHETER: Android Pie (versjon 9.0) har akkurat landet på de første telefonene. Foto: Google Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten lanserer Google den foreløpig nyeste Android-utgaven; Android Pie (versjon 9.0), som allerede er på plass på noen telefoner.

Som før navngir Google Android-utgavene etter desserter og søtsaker, der første bokstav følger alfabetet. De seneste utgavene har vært henholdsvis Oreo (8.0), Nougat (7.0), Marshmallow (6.0) og Lollipop (5.0).

Hva er nytt?

En Android-oppdatering har alltid nye ting både over og under «panseret». Men det du først og fremst vil legge merke til er:

Navigasjonsgester a la iPhone X, der du kan sveipe fingeren opp fra bunnen og den slagsApp slices og app actions, som lar deg få direkte tilgang til funksjoner i en app (kommer i høst)Den nye «digital wellbeing»-funksjonen, beregnet på å få deg til å bruke telefonen mindre, blant annet med mulighet for å sette tidsbegrensninger per app og den slags (kommer i høst)Smartere batteristyring, der apper du bruker mindre sjeldnere får mulighet til å gjøre ting i bakgrunnen.Samt en rekke småting - et nytt verktøy for å ta skjermbilder, bedre volumkontroll, smartere håndtering av varsler …

Hvilke telefoner får oppgraderingen?

Under følger en oversikt over hvilke telefoner som forventes å få Android Pie-oppdateringen. Tips oss gjerne om du snubler over flere kunngjøringer etter hvert, så skal vi prøve å holde denne artikkelen oppdatert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer