Micro SD Express:

Ditt neste minnekort kan bli lynraskt

Ny standard lover godt for fremtiden.

BLIR RASKERE: SD- og Micro SD Express blir rundt ti ganger raskere enn dagens typiske minnekort. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
BLIR RASKERE: SD- og Micro SD Express blir rundt ti ganger raskere enn dagens typiske minnekort. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mange Android-telefoner gir deg mulighet til å utvide lagringsplassen ved å sette i et micro SD-minnekort.

Disse er ikke så kostbare sammenlignet med det å kjøpe en telefon med mer lagringsplass (typisk et par-tre hundrelapper for 128 GB), men det er også verdt å merke seg at lese- og skrivehastigheten som regel ligger godt bak det internminnet på telefonen kan levere.

Derfor er det også mange telefonprodusenter som har fjernet muligheten for såkalt «adoptable storage» i Android, der minnekortet formatteres som en naturlig utvidelse av internminnet, snarere enn å være en egen disk.

Dermed blir minnekortet først og fremst et sted for å lagre bilder, video, dokumenter og andre brukerfiler, men ikke apper, fordi det brått kan by på lengre lastetider.

Ny standard

På mobilmessen i Barcelona har SD Association vist frem den neste generasjonen av SD- og micro SD-kort, som nå har fått «Express» til slutt i betegnelsen.

Og ekpressfart blir det definitivt, der foreningen oppgir hastigheter på inntil 985 MB/s, som da typisk er rundt ti ganger raskere enn UHS-1-minnekortene kan varte opp med, som du typisk finner de fleste butikker i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer