DJI Osmo

Håndholdte videoer med imponerende stabilitet.

IKKE EN BANJO: DJI Osmo er et videokamera, men i pakken får du med denne bærevesken som få klarte å gjette hva befant seg inni. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
IKKE EN BANJO: DJI Osmo er et videokamera, men i pakken får du med denne bærevesken som få klarte å gjette hva befant seg inni. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange måter man kan stabilisere et kamera på.

Små motorer kan for eksempel flytte på bildebrikken basert på hvor ustø den som filmer er på hånda, eller man kan flytte på linser i objektivet; såkalt optisk bildestabilisering. Med elektronisk stabilisering brukes ikke hele bildebrikken når man filmer, slik at de aktive pikslene på sensoren kan endres på underveis.

Men enda bedre er en løsning der hele kamerahuset stabiliseres; da via en gyroskop-innretning som kalles for en «gimbal», eller slingrebøyle om du tvinger oss til å bruke et norsk ord.

Disse får du for eksempel kjøpt som tilleggsutstyr til GoPro-kameraer og lignende. Et eksempel er Slick, som vi skrev om i fjor sommer.

DJI Osmo er et videokamera fra den anerkjente drone-produsenten DJI, som blant annet står bak de populære Phantom-dronene. Det er egentlig en gimbal og et kamera i ett, som i praksis betyr at du får særdeles stabile videoer selv om du holder kameraet med én hånd.

Du skal få se eksempler lenger ned, men la det være sagt med en gang at vi blir svært imponerte av video som nærmest ser ut som dronevideo selv om vi løper med kameraet i hånda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer