DJI Spark lansert

DJIs minste drone kan lande i hånda di

Og denne gangen er prisen mye lavere enn på tidligere modeller.

UTEN FJERNKONTROLL: DJI Spark kan styres bare ved å bruke hendene. Foto: DJI
UTEN FJERNKONTROLL: DJI Spark kan styres bare ved å bruke hendene. Foto: DJI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DJI er utvilsomt den ledende droneprodusenten globalt og står blant annet for 50 prosent av det totale dronesalget i Nord-Amerika, ifølge Recode.

Det er ganske imponerende med tanke på at selskapets droner er langt fra billige. Om man ser på droner fra 1.000 dollar og oppover, er to av tre solgte droner fra DJI.

Billigst til nå

Denne uka lanserte DJI modellen Spark; en mindre og rimeligere drone enn selskapets tidligere modeller. Prisen ved lansering er 499 dollar; under halvparten av det droner som Phantom 4 og Mavic Pro kostet da de kom på markedet.

Dermed ser det ut til at selskapet denne gangen frir til langt flere enn bare entusiastene. For ikke bare er Spark rimeligere – den er også mindre og lettere med vekt på 300 gram og vitale mål på 14x14x5,5 cm.

Fly med hendene

Litt oppsiktsvekkende er at det ikke følger med noen fjernkontroll i grunnpakken. DJIs droner har lenge latt seg fly bare med mobiltelefonen (rekkevidde på cirka 100 meter), men Spark kan også styres med hendene.

Du kan nemlig sette den på hånda, starte den opp, og så skanner den ansiktet ditt slik at den vet hvem som har kommandoen. Når den letter, kan du styre den ved å vise håndflaten mot kameraet og bevege armen din slik du vil at dronen skal bevege seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer