DNB lanserer Google Pay

Nå kan kundene bruke Googles mobilbetalingstjeneste.

BETAL MED GOOGLE: Flere nordmenn kan nå betale med Google Pay i butikken. Foto: Google
BETAL MED GOOGLE: Flere nordmenn kan nå betale med Google Pay i butikken. Foto: Google Vis mer
Publisert

Er du DNB-kunde, har du fått et nytt alternativ hva gjelder kontaktløs betaling. I tillegg til Fitbit Pay og Garmin Pay, kan du nå betale med Google Pay, skriver Tek.no.

Google Pay er tilgjengelig på alle nyere Android-mobiler, og du må laste ned en egen app for å ta den i bruk.

Her legger du inn kreditt- eller debetkortet fra banken din, og så er det bare å tæppe i vei på alle kontaktløse betalingsterminaler, i tillegg til Google Play, Chrome og YouTube Premium.

Følgende banker støtter nå Google Pay:

  • DNB
  • Nordea
  • Sparebanken Sør
  • Storebrand Bank
  • Revolut (kun MasterCard)
  • Monobank

To av tre norske butikker og andre brukersteder tilbyr nå kontaktløs betaling, såkalt tæpping, ifølge Vipps/BankAxept.

Det er stort sett dagligvarebutikker som ennå ikke er skrudd på. Flere er imidlertid i gang med å forberede omleggingen, for fra 1. januar 2020 skal alle tilby dette, sier DNB i en pressemelding.

Hva med Apple Pay?

DNB støtter fremdeles ikke Apples betalingstjeneste, Apple Pay.

Da Apple Pay ble lansert i fjor, sa DNB til Tek.no at de hadde gjort en vurdering, men kommet fram til at kundene deres var «fornøyd med kredittkort og kontaktløse kort», så derfor ville de ikke støtte Apples løsning.

Det var det en del DNB-kunder som ikke var spesielt fornøyde med, og det var mange sinte kommentarer på bankens Facebook-side.

I februar sa imidlertid DNB til Shifter at det måtte være en vinn-vinn-situasjon for dem om de skulle åpne opp for Apples betalingstjeneste.

- Apple Pay stenger NFC og slipper ikke andre aktører inn, sa Rasmus Figenschou, direktør for «New Business» i DNB til Shifter.

DNB satser som kjent på Vipps, som da ikke får tilgang til å betale med NFC-chippen på iPhone. Dette i motsetning til Google, som nå har fått innpass hos DNB.

Ifølge DNB har rundt halvparten av deres kunder Android-telefon. Resten har iPhone.

- Vi vurderer Apple Pay og andre former for mobilbetaling fortløpende. Hva vi kommer med – og når vi kommer med det – avhenger av en rekke forhold som blant annet modenhet og etterspørsel i markedet samt tekniske og økonomiske forhold, sier ansvarlig for utvikling av betalingsløsninger i DNB, Benjamin Golding i en kommentar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer