Garmin Venu Sq 2

Dobler batteritida

Utfordrer Apple med ny treningsklokke.

LIGNER: Med sitt firkantede design prøver ikke Garmin å skjule at de går etter kundene til Fitbit og Apple. Foto: Garmin
LIGNER: Med sitt firkantede design prøver ikke Garmin å skjule at de går etter kundene til Fitbit og Apple. Foto: Garmin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Garmin har sluppet en ny versjon av sin smarte treningsklokke, Garmin Venu Sq.

Større skjerm med høyere oppløsning og enda bedre batteritid er blant nyhetene Venu Sq 2 kan skilte med.

11 dager batteritid

Og kanskje er det nettopp batteritid som er klokkas sterkeste egenskap. Vi snakker nesten en dobling fra forgjengeren, opp fra 6 til 11 dager.

Imponerende nok i seg selv, men også sammenliknet med aktuelle konkurrenter som Fitbit Sense med sine 6 dager og Apple Watch med sine 1-2 dager.

Venu Sq 2 skiller seg ut blant Garmins andre klokker med en rektangulær skjerm. Foto: Garmin
Venu Sq 2 skiller seg ut blant Garmins andre klokker med en rektangulær skjerm. Foto: Garmin Vis mer

Mer helseklokke enn treningsklokke

Mens det er stort fokus på avanserte treningsfunksjoner i Garmin-klokker som Fenix og Forerunner, er det mer fokus på helse i Venu Sq 2. Derfor er den en mer sammenliknbar konkurrent til nevnte Fitbit Sense/Versa og Apple Watch.

Venu Sq 2 er som forgjengeren proppet med helse- og aktivitetsrelaterte funksjoner som pulsmåling, søvn-, stress- og respirasjonssporing, varsel ved unormal puls, oksygenmetning og en mengde treningsprofiler.

Du kan selvsagt trene med den også, og velge blant over 25 innebygde treningsprofiler. Du finner også et stort utvalg av ulike treningsøvelser for kondisjonstrening, styrketrening, yoga, HIIT og Pilates.

Venu Sq 2 er utstyrt med GPS, men mangler barometer og gyrosensorer.

Skarpere skjerm

Mens den første utgaven hadde en rektangulær LCD-skjerm på 1,3 tommer med oppløsning på 240 x 240 piksler, kommer Sq 2 med en større AMOLED-skjerm på 1,4 tommer og 360 x 360 pikslers oppløsning.

Ifølge Cnet som har fått forhåndsprøve klokka, er forskjellen i skjermkvalitet merkbar.

Egen musikkversjon

Venu Sq 2 kommer i to utgaver der hovedforskjellen er at Music Edition har støtte for lagring av musikk fra for eksempel Spotify og Deezer.

Begge har for øvrig støtte for både smarte varsler fra mobilen og kontaktløs betaling gjennom Garmin Pay, samt tilgang til apper via Connect IQ-butikken.

Venu Sq 2 er tilgjengelig på lager og selges til veiledende pris på 2999 kroner. Venu Sq 2 Music Edition selges til veiledende pris på 3349 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer