Dragon Dictation: App som skriver det du sier

Talegjenkjenning, det er noe kjent med det...

IKKE HELT SOM SAGT: ... kanskje litt senere mente ikke Fetter 06:50. Foto: Per Ervland
IKKE HELT SOM SAGT: ... kanskje litt senere mente ikke Fetter 06:50. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra tid til annen dukker fenomenet talegjenkjenning opp i en eller annen sammenheng. Vi snakker altså om at en datamaskin analyserer lyden fra en person som snakker i en mikrofon og gjør om dette til lesbar tekst.

Ser man rundt seg, enten det er på jobb eller i en hvilken som helst annen sammenheng, eller spør sin venner om hva de gjør når de er alene, så er det svært liten sjanse for at noen av dem snakker inn i en mik koblet til PC-en når de skal skrive tekst.

Hvorfor snakker f.eks. Bill Gates stadig om dette som Den Neste Store Greia? Også mange andre med store framtidsvyer kommer trekkende med dette når det skal spås om framtiden. Det forskes over hele verden på å å få maskiner til å forstå tale, men det har ikke akkurat resultert i noen verdensomspennende suksess.

Det som derimot har blitt en verdensomspennende suksess er iPhone, ikke minst skyldes dette alle appene som gjør mobilen i stand til nesten hva som helst.

Og selvsagt finnes det talegjenkjenning for iPhone.

Dragon Dictation

Dragon er en programvare som har vært utviklet helt siden 1982 på forskjellige maskinplattformer. Den finnes både som Windows-program og til MacOS i forskjellige varianter. Hele bakgrunnshistorien kan du lese på Wikipedia

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer