DJI Osmo Pocket lansert

Droneselskap med oppsiktsvekkende kameranyhet

Nå får GoPro tøff konkurranse: Actionkamera med gimbal-stabilisering fra verdens største droneprodusent.

NYTT ACTIONKAMERA: Med DJI Osmo Pocket går DJI rett i strupen på GoPro. Foto: DJI
NYTT ACTIONKAMERA: Med DJI Osmo Pocket går DJI rett i strupen på GoPro. Foto: DJI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mange år har GoPro dominert markedet for actionkameraer fullstendig, men nå ønsker kineserne i DJI å kapre markedsandeler.

Og det med actionkameraet Osmo Pocket – den minste Osmo-enheten til nå. Tidligere har vi både testet den første Osmo-enheten, samt Osmo Mobile, som brukes med en mobiltelefon for å stabilisere videoinnspillingen betraktelig.

Stabilisert 4K-video

Ett av nøkkelpunktene med Osmo Pocket er, som på de øvrige produktene, at enheten har et 3-aksers gimbal (slingrebøyle), som DJI hevder er verdens minste.

Det gjør at videoene man filmer i svært liten grad rister, selv når du løper med kameraet i hånda. Osmo Pocket har for øvrig støtte for 4K-oppløsning med 60 bilder per sekund (100 Mbps).

Selve enheten er omtrent 12 centimeter høy og veier 116 gram. Kameraet har en 1/2,3" sensor, lysstyrke på f/2,0 og synsvinkel på 80 grader. Stillbilder kan tas med 12 megapikslers oppløsning, og DJI lover at man med så god stabilisering skal kunne ta bilder med 2-3 sekunders lukkertid håndholdt og fortsatt få det skarpt.

SPORING: Med ActiveTrack-funksjonen kan kameraet automatisk følge motivet du merker av på skjermen. Foto: DJI
SPORING: Med ActiveTrack-funksjonen kan kameraet automatisk følge motivet du merker av på skjermen. Foto: DJI Vis mer

Batteriet skal holde i 140 minutter på én ladning og lades opp på 73 minutter. DJI skryter av et lydløst kjølesystem, som i våre øyne er velkomment – støyen fra den første Osmo-enheten var nemlig ganske markant da vi testet den.

Universell port

DJI har også rigget Osmo Pocket for å kunne brukes med tilleggsutstyr. Bak et lokk finner du en port der du blant annet kan koble til USB-C og Lightning-plugg (for å bruke mobiltelefonen som søker), eller en egen kontrollenhet som gir deg presis styring av kameraet.

Av annet tilgjengelig tilleggsutstyr kan nevnes trådløs base (WiFi/Bluetooth), selfiestang, undervannshus, ND-filter (for å gjøre bildet mørkere) og et ladeetui med ekstra plass både til mobilplugger, ND-filtre og minnekort.

Og selvsagt diverse festeanordninger, slik at kameraet kan monteres på hjelmer og lignende.

FLEKSIBEL: Osmo Pocket kan festes til hjelmer og andre ting med tilleggsutstyret, akkurat som GoPro. Foto: DJI
FLEKSIBEL: Osmo Pocket kan festes til hjelmer og andre ting med tilleggsutstyret, akkurat som GoPro. Foto: DJI Vis mer

Tracking-funksjoner

Som på flere av DJIs øvrige produkter finner man også følgefunksjoner på Osmo Pocket. «ActiveTrack» lar deg merke et objekt i bildet (typisk person eller dyr), slik at kameraet automatisk følger dette objektet, mens «FaceTrack» sørger for ansiktet ditt hele tiden er i bilderammen.

Vis mer Vis mer

I tillegg finnes ting som «Motionlapse», som lar deg lage en timelapse-video der kameraet beveger seg sakte gjennom seansen og muligheten for automatisk å ta et 3x3-panoramabilde, slik vi også så på Osmo Mobile.

DJI har også laget en ny app, Mimo, til redigering av videoer.

Så gjenstår det å se, da, om DJI i større grad lykkes å kapre markedsandeler fra GoPro enn da GoPro prøvde å kapre drone-markedsandeler fra DJI.

Veiledende pris er rundt 3.500 kroner – en god femhundrelapp under GoPros toppmodell, Hero 7.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer