Samsung Galaxy Note

Dropper toppmodellen i år

Du må antagelig vente til 2022 på ny toppmodell fra Samsung Galaxy Note - om den kommer, i det hele tatt.

ENESTE MED PENN: En av de unike funksjonene til Samsungs Galaxy Note-serie har vært at den kommer med penn. Foto: Toby Melville/Reuters/NTB
ENESTE MED PENN: En av de unike funksjonene til Samsungs Galaxy Note-serie har vært at den kommer med penn. Foto: Toby Melville/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Venter du på oppfølgeren til Samsung Galaxy Note 20?

Ifølge Bloomberg varsler Samsung nå aksjeholdere om at det kan bli vanskelig å lansere en ny Note-modell i andre halvdel av 2021 som planlagt, som følge av en alvorlig global brikkemangel.

På grunn av coronapandemien har etterspørselen etter PC-er og smartmobiler vært skyhøy, skriver Engadget.

Problemet for Samsung skal være på mangel på Qualcomm-brikker produsert av den taiwanske brikkeprodusenten TSMC. Det sør-koreanske selskapet, som er verdens nest største brikkeprodusent etter TSMC, har også egne produksjonsproblemer.

Kan Note forsvinne helt?

Samsung-sjef DJ Koh antyder riktignok at avgjørelsen ikke bare er knyttet til brikkemangelen, men at det også handler om å strømlinjeforme mobil-lineupen.

Det har gått rykter om at selskapet har ønsket å avvikle Note-serien for å fokusere på Galaxy S-modellene.

Da Galaxy Note ble lansert i 2011, var dette i praksis den eneste store smartmobilen på markedet, med en skjerm på 5,3 tommer.

I 2020 var toppmodellene Galaxy S20 Ultra og Galaxy Note 20 Ultra like store (6,9 tommer). Dermed er det nesten bare at Note-modellen kommer med penn i tillegg det eneste som skiller den fra «lillebror».

- Tidspunktet for Note-lanseringen kan endre seg, men vi tar sikte på å lansere en Note-modell neste år, sa DJ Koh til aksjeholderne, ifølge Bloomberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer