Apple Watch Series 4 LTE

Du bør kanskje vente med å kjøpe Apple Watch 4

Lanseres i Norge 30. november, bekrefter både Telenor og Telia.

APPLE WATCH 4: Telia legger ikke skjul på at Apple Watch 4 med LTE er på vei til Norge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
APPLE WATCH 4: Telia legger ikke skjul på at Apple Watch 4 med LTE er på vei til Norge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 21. november: Den har latt vente på seg, men nå er Apple Watch 4 med støtte for eSIM-kort er på vei til Norge.

Nyheten sprakk da operatøren Telia den 14. november skrev på sine nettsider at Apple Watch Series 4 med 4G var nært forestående, og de ba kundene skrive seg opp på interesselisten for å motta «siste nytt aller først».

På sin Facebook-side skriver Telia nå at «Apple Watch Series 4 med 4G kan forhåndsbestilles hos Telia fra 30. november».

Kommunikasjonssjef i Telenor, Anders Krokan, bekrefter overfor Dinside.no at de også starter forhåndssalget den samme datoen.

Kan klare seg uten mobilen

Fordelen med LTE-utgaven er at den har et integrert SIM-kort, av typen eSIM, slik at man ikke er avhengig å ha mobilen i nærheten for tilkobling til internett. Med denne kan du la iPhone ligge igjen hjemme, men fremdeles kunne ta telefonsamtaler, sende og motta meldinger, bruke Siri, navigere i kart, strømme musikk og så videre.

Én ting nordmenn ikke ville kunne dra nytte av når LTE-utgaven eventuelt lanseres, er EKG-funksjonen som fremdeles kun er tilgjengelig i USA.

Samsung, en av Apples argeste konkurrenter, selger allerede smartklokken Galaxy Watch i Norge med støtte for eSIM.

Telenor kommer også

Dinside var i kontakt med Telia Norge for eventuell mer informasjon om den forestående lanseringen – de skulle komme tilbake til oss.

Vi kontaktet også hovedkonkurrenten Telenor for å vite mer om deres planer.

Anders Krokan i Telenor hadde opprinnelig følgende å meddele:

- Jeg kan bekrefte at Telenor sine kunder om ikke lenge kan kjøpe Apple Watch Series 4 med 4G. Vi vil gi mer informasjon tilgjengelighet, priser og annet like før lansering. I løpet av dagen i dag legger vi ut noe informasjon på Telenor.no om dette, skrev han i en e-post til Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer