Xiaomi Mi A2 vs Huawei P Smart 2019

Du får mye telefon for 2.500 kroner

To budsjettmodeller i duell.

TO RIMELIGE: Begge disse telefonene koster under 2.500 kroner, og strengt tatt er den beste av dem god nok for de fleste av oss. Foto: Pål Joakim Pollen
TO RIMELIGE: Begge disse telefonene koster under 2.500 kroner, og strengt tatt er den beste av dem god nok for de fleste av oss. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Hvor mye er du villig til å betale for en telefon? Skal vi tro topplistene, er det fortsatt mange som velvillig blar opp det det måtte koste for en toppmodell, men er du blant dem som synes de heteste modellene er alt for dyre, finnes det heldigvis gode telefoner til en langt hyggeligere pris.

I denne duellen har vi hentet inn to telefoner som begge koster under 2.500 kroner – Huawei P Smart og Xiaomi Mi A2. Xiaomi startet nylig sitt offisielle salg i Norge, så den utviklingen skal bli spennende å følge videre.

Konstruksjon

Begge disse telefonene har skjermoppløsning tilsvarende full HD, altså med 1080 piksler i bredden, men da med litt ekstra piksler i høyden, siden ingen av dem er i 16:9-format.

Xiaomi-telefonen har skjermaspekt på 18:9, mens Huawei-telefonen er høyere og slankere, med et 19,5:9-format. Skjermstørrelsene er for øvrig 5,99 tommer for Mi A2 og 6,21 tommer for P Smart.

Begge har skjermer av LCD-typen. Vi holder en knapp på Huaweis skjerm, som har bedre innsynsvinkel fra sidene, bedre lysstyrke/kontrast og er lettere å se på i solskinn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.