TEST: DJI Mavic Pro

Du finner neppe en mer avansert drone som er mindre

DJI Mavic Pro tar svært liten plass når du ikke bruker den.

KAN BRETTES SAMMEN: DJI Mavic Pro tar ikke så mye større plass en en halvlitersboks når den er pakket sammen. Foto: Pål Joakim Pollen
KAN BRETTES SAMMEN: DJI Mavic Pro tar ikke så mye større plass en en halvlitersboks når den er pakket sammen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Denne måneden hadde vi egentlig planer om en skikkelig droneduell mellom GoPros første drone, Karma, og DJIs nye motsvar, Mavic.

To avanserte droner, som i tillegg kan pakkes mer kompakt når de ikke er i bruk.

Dessverre fikk GoPro problemer og måtte tilbakekalle alle solgte Karma-enheter, siden det ved flere tilfeller ble rapportert om droner som plutselig sluttet å virke mens de var i lufta. Karma er fremdeles ikke å få kjøpt, og om og når den eventuelt vil bli å få kjøpt igjen, er foreløpig usikkert.

Igjen står vi med den nye DJI-dronen Mavic, som derfor får all spalteplassen for seg selv denne gangen.

Omtrent som Phantom 4, men mer kompakt

I sommer testet vi Phantom 4-dronen fra samme selskap, og både spesifikasjonsmessig og prismessig er de to er omtrent identiske.

Mavics åpenbare fortrinn er størrelsen – dronen kan pakkes sammen slik at den bare opptar 83x83x198mm, eller rundt 0,67 liter; altså litt større enn volumet av en halvliter ølboks.

Når du skal bruke den, bretter du ut de fire armene og propellene, og så er den klar til å fly. Verdt å sette pris på er altså at propellene kan sitte på også i brettet tilstand, slik at det går ganske kjapt å komme i gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer