Lade iPhone 8 plus raskere

Du kommer ganske langt med iPad-laderen

Ikke dramatisk stor forskjell opp til hurtiglading, men laderen som følger med i esken er svært treg.

STØTTER HURTIGLADING: …men den medfølgende laderen i iPhone 8 Plus er svært treg. Foto: Pål Joakim Pollen
STØTTER HURTIGLADING: …men den medfølgende laderen i iPhone 8 Plus er svært treg. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forleden dag testet vi iPhone 8 Plus, og blant kritikken vi hadde i denne runden, var at Apple fortsatt bare legger ved den spinkle 5-wattsladeren i esken når du kjøper en telefon til tett oppunder 10.000 kroner.

De fleste av konkurrentene har nemlig langt kraftigere ladere med i esken. Eksempelvis får du med en 15 watts lader til Samsungs S- og Note-telefoner, Motorola legger ved 15 watts lader selv i rimelige telefoner til et par tusenlapper og Huaweis topptelefoner har en kraftig lader på 22,5 watt.

Støtter hurtiglading

De nye Apple-telefonene har fått støtte for trådløs lading, men også for hurtiglading; der batteriet kan gå fra 0-50 på 30 minutter. Ifølge Apple fordrer det at du bruker en USB-C-lader på minst 29 watt, og at du kjøper en USB-C til Lightning-overgang slik at du får plugget den i telefonen.

Men lenge har det også vært smart å bruke en iPad-lader til å lade opp iPhone, siden den yter 10/12 W (avhengig av hvilken iPad den kom med) og derfor lader telefonen raskere.

Hvor stor forskjell er det på å bruke iPad-laderen og oppsettet omtalt over, som med originalt Apple-utstyr koster en tusenlapp ekstra? Ikke så mye, skal det vise seg.

Så mye raskere går det

Twitter-bruker Dan Loewenherz fant frem det han hadde av ladere og sjekket hvor fort det gikk å lade iPhone 8 Plus med de ulike løsningene.

Under ser du hvordan det forløp seg:

Her har ladingen pågått med det meste skrudd av, som WiFi, Bluetooth, bakgrunnsoppdateringer og så videre. Batteriet i iPhone 8 Plus er for øvrig 2691 mAh.

Som du ser klarer de to kraftigste Macbook-laderne på 61 W og 87 W å lade telefonen til 50 prosent på en halvtime. 29 W-laderen bruker rundt 33 minutter, mens iPad-laderne på 12 W og 10 W henholdsvis bruker 37 og 40 minutter. Den medfølgende laderen, derimot, bruker 80 minutter på samme øvelse.

Det største spennet finner vi rundt 75 prosents-merket. Da sparer du rundt et kvarter med de raskeste laderne kontra iPad-laderne. Og de igjen er rundt en time raskere enn en medfølgende laderen.

Etter det avtar ladehastigheten, som vi normalt ser på alle mobiltelefoner. De to kraftigste laderne fullfører ladingen på rundt 113 og 114 minutter, 29W-laderen på 119 minutter, mens iPad-laderne trenger 123 og 134 minutter. 5W-laderen bruker hele 3 timer og 12 minutter på å fullade iPhone 8 Plus.

Liten gevinst

Med andre ord – har du en iPad-lader i hus, er det ikke veldig stor gevinst å gå til anskaffelse av en Macbook-lader og en overgangskabel. Direkte fra Apple koster overgangskabelen 299 kroner, mens laderne koster henholdsvis 579,- / 799,- / 929,- kroner for 29 W / 61 W / 87 W.

Ja, og iPad-laderen? 199 kroner. Det er med andre ord et smart kjøp om du ikke har iPad fra før.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer