Bytte SMS-app på Android

Du trenger ikke å ta til takke med den som fulgte med telefonen

Og nå rapporteres det om at Samsungs SMS-app har en ganske kjedelig feil.

MANGE MULIGHETER: På Android kan du enkelt bytte ut SMS-appen som fulgte med telefonen, med en annen. Foto: Pål Joakim Pollen
MANGE MULIGHETER: På Android kan du enkelt bytte ut SMS-appen som fulgte med telefonen, med en annen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

SMS-appen som følger med telefonen er ikke nødvendigvis den beste. Det har spesielt enkelte Samsung-brukere i USA fått erfare den siste uka, der Samsungs SMS-app tilsynelatende skal ha begynt å sende tilfeldige bilder lagret på telefonen til andre – helt uten forvarsel.

Problemet ser ut til å ha rammet enkelte T-mobile-kunder (amerikansk teleoperatør) i det appen har blitt oppdatert til å støtte den nye RCS-standarden. Foreløpig har vi dog ikke hørt om at nordmenn er rammet.

Men vil du være føre var, kan det være greit å bytte ut SMS-appen med en annen.

Enkelt å bytte ut

Som det meste annet på Android kan også SMS-appen byttes ut. Meldinger lagres i en egen database på telefonen, så selve meldingsappen blir bare grensesnittet mot denne databasen.

Appene produsentene lager selv har som regel ganske grunnleggende funksjonalitet. Mer avanserte varianter lar deg for eksempel skreddersy farger og varsler per kontakt, legge inn meldinger på forhånd som automatisk blir sendt til angitt tid, skjule enkelte SMS-tråder, feste tråder til toppen av lista og så videre.

Vil du bytte SMS-app, er det ikke verre enn å laste ned en ny fra Play butikk. Når det er gjort og du starter den, blir du spurt om dette fra nå av skal være standardappen for SMS.

Hvilken app som er standard for ulike ting (SMS, kamera, nettleser og så videre) kan du velge i telefonoppsettet, så det er enkelt å angre seg (søk etter «standard» i innstillingsmenyen).

Her er noen gode alternativer:

Android Messages

Dette er en offisielle meldingsappen fra Google, som også støtter RCS, eller SMS+, som Telia og Telenor har valgt å kalle det her til lands. Appen er standard meldingsapp på stadig flere av de nyeste Android-telefonene.

Android Messages støtter den nye SMS-standarden, RCS, eller SMS+ som den heter her til lands. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
Android Messages støtter den nye SMS-standarden, RCS, eller SMS+ som den heter her til lands. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Nylig fikk tjenesten en oppgradering der du nå kan sende og lese SMS-er direkte fra PC-en. Ellers er Googles meldingsapp ryddig og grei uten alt for mye fiksfakserier.

Android Messages (Play butikk, gratis)

Textra

Denne har vært vår favoritt en god stund og byr på et hav av tilpasningsmuligheter. Alt fra egne temafarger, også per kontakt, ulike boblestiler, tekststørrelser, emoji-sett og så videre.

Med Textra SMS har du enormt med tilpasningsmuligheter. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
Med Textra SMS har du enormt med tilpasningsmuligheter. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Dessuten kan du velge egne varslingsikoner, vibrasjonsmønstre og LED-blinkefarger per kontakt, planlegge fremtidige SMS-er, svare på meldinger i popupvindu, feste samtaler til toppen og mye, mye mer. Textra støtter også to SIM-kort.

Textra SMS (Play butikk, gratis)

Pulse SMS

Denne SMS-appen har ikke vært på markedet i mer enn halvannet år, men ser også være ut til å være en solid kandidat til å ta over rollen som foretrukken SMS-app.

Pulse deler opp innboksen basert på dager og uker, og det er mulig å feste samtaler til toppen. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
Pulse deler opp innboksen basert på dager og uker, og det er mulig å feste samtaler til toppen. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Den har mye til felles med Textra funksjonsmessig, med tilpasninger av det ene og det andre, og en ryddig og pen innboks. I tillegg finnes det muligheter for automatiske svar mens du kjører bil, mens du er på ferie eller til og med basert på nøkkelord i innkommende meldinger.

Betaler du penger for pro-utgaven, kan du også sende og lese SMS-meldinger på andre plattformer, med apper både for Windows, Mac, Linux og til og med Android TV.

Pulse SMS (Play butikk, gratis)

Mange muligheter

Dette var tre gode SMS-apper for Android, og det finnes en drøss av dem. Andre kjente varianter er Chomp SMS, Go SMS Pro, Evolve SMS og Yaata.

Ja, om du vil kan du også bruke Facebooks Messenger-app til også å håndtere SMS-meldinger. Har du en favoritt-SMS-app, hører vi gjerne fra deg i kommentarfeltet.

Du trenger ikke å ta til takke med den som fulgte med telefonen

PS! Om du synes dette med Samsungs SMS-app var skremmende, er det mulig å frata appen de nødvendige rettighetene.

Da går du inn på innstillinger, apper, meldinger, apptillatelser, og derfra kan du fjerne tilgang til lagring.

Da vil den ikke lenger ha tilgang til å hente ut bilder fra telefonen.

Siden det er en systemapp, får du dog ikke avinstallert den.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer