TEST: Insta360 One X

Du trenger ikke å tenke på hvor du sikter

Fanger opp alt rundt deg - hva du vil ha med i videoen velger du etterpå.

HENDIG STØRRELSE: Insta360 One X har ett objektiv på hver side og fanger alt rundt deg på video. Foto: Pål Joakim Pollen
HENDIG STØRRELSE: Insta360 One X har ett objektiv på hver side og fanger alt rundt deg på video. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Det begynner å bli noen år siden de første 360-graderskameraene kom på markedet, og sist vi testet et slikt kamera var Samsung Gear 360 i 2016.

Gear 360 var ikke spesielt lommevennlig, mangelen på stabilisering gjorde at det ble slitsomt å se på videoene og skjøtingen av de to bildene var ikke spesielt imponerende.

Denne gangen er vi langt mer imponerte. Insta360 One X er rett og slett et fremragende 360-kamera som er lett å bruke, leverer ganske god kvalitet på videoene og som har flere triks å by på. Dessuten er det nesten gøy å redigere videoen!

To knapper

Insta360 One X har en ganske enkel utforming. På hver side sitter det en halvkule som da utgjør to 180-gradersobjektiver, og sammen fanger de alt rundt deg i alle retninger.

Alt som finnes av betjening er to knapper – en som holdes inne for å slå av og på kameraet, og som brukes for å bytte mellom ulike opptaksmodus, og en som fungerer som en «enter»-knapp.

På den ene siden finner du en enkel skjerm med tekst og ikoner. Den er relativt grei å bruke, selv om vi gjerne skulle hatt enda en ekstra knapp, slik at det ble to piltaster. Verdt å merke seg er også at skjermen kan være veldig vanskelig å lese i sterkt sollys.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer