Sikkerhet på mobiltelefonen

- Du trenger ikke antivirus på mobilen

Seniorrådgiver i NorSIS, Vidar Sandland, mener farene er overdrevne.

ANTIVIRUS ELLER IKKE: Ekspertene er delt i synet på om man trenger antivirus på smarttelefonen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ANTIVIRUS ELLER IKKE: Ekspertene er delt i synet på om man trenger antivirus på smarttelefonen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Nylig publiserte Dinside en oversikt over de beste og dårligste sikkerhetsprogrammene til Android-mobiler.

Men trenger man egentlig antivirus på smarttelefonen? Vidar Sandland, seniorrådgiver i Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS), sier at de så langt ikke har sett et behov for det og er passive til å anbefale antivirusløsninger til mobiltelefoner.

- Det fungerer ikke like bra som på PC. Funksjonaliteten blir begrenset ettersom appene ikke får like god tilgang, sier han til Dinside.no

Sandland mener at antivirusprogrammene trenger full tilgang for å gjøre nytte og at flere av sikkerhetsproduktene som er dårlig implementert, faktisk kan svekke sikkerheten til telefonen.

- Angripere kan «sitte i midten» og installere skadevare fordi noen sikkerhetsprodukter ikke benytter kryptering og signering ved for eksempel signatur oppdateringer, forteller han.

Bruk nettvett

På Nettvett.no, som driftes av NorSIS finner man flere tips for sikrere mobilbruk. Blant tipsene finner man noen generelle, som lås telefonen, ta sikkerhetskopi, tenk deg om hvilke apper du laster ned og å holde mobilen oppdatert, men også noen tips mer for viderekomne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer