Apple Arcade vs Google Play Pass

Duket for to store spilltjenester

Google virker å være klare med en konkurrent til Apple Arcade.

GAME ON: Både Google og Apple er snart klare med spilltjenester der du betaler en månedlig avgift for å spille en haug av spill uten ekstra kostnader. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
GAME ON: Både Google og Apple er snart klare med spilltjenester der du betaler en månedlig avgift for å spille en haug av spill uten ekstra kostnader. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Abonnementsmodellen har for lengst tatt over når det gjelder musikk, og til en viss grad når det gjelder film. Nå er det mobilspillene som står for tur.

Senere denne måneden lanseres Apple Arcade, selskapets nye spilltjeneste som lar deg betale en månedlig avgift (59,-) for så å kunne boltre deg i over 100 eksklusive spill (med flere etter hvert), helt uten reklame eller kjøp i app-ordninger.

Apple Arcade lanseres i løpet av måneden for iPhone, iPad og Apple TV. Mac-utgaven kommer i oktober. Foto: Apple
Apple Arcade lanseres i løpet av måneden for iPhone, iPad og Apple TV. Mac-utgaven kommer i oktober. Foto: Apple Vis mer

Abonnementet gjelder hele familien, men spillene kan da bare spilles på Apple-enheter, altså iPhone, iPad, Mac og Apple TV.

Blant spillene som ble vist frem på Apples pressekonferanse forleden dag er norskutviklede Skate City, som blir ett av de rundt 100 spillene som er klare ved lansering.

Google straks klare

Google, som står bak det andre store mobile operativsystemet, Android, har også bekreftet at de står klare med en lignende tjeneste:

Selskapet har imidlertid ikke kommet med noen dato ennå, men ifølge ryktene vil Google lansere Pixel 4-telefonene i midten av oktober, som i så fall kunne ha vært en gyllen anledning for å vise frem Play pass-tjenesten.

Android Police har fått tak i skjermbilder fra en av testerne som viser at Googles tjeneste vil by på «hundrevis» av apper, og ikke bare spill. Som hos Apple reklameres det også med fravær av reklame og kjøp-i-app-ordninger:

Duket for to store spilltjenester

I haugen av app-ikoner på det venstre bildet finner vi blant annet Monument valley, Threes, Stardew valley, Limbo, Brothers: A tale of two sons, Ticket to ride og flere til. Her ser det altså ut til at Google ikke tilbyr eksklusivt innhold slik Apple gjør – spillene på Apple Arcade skal ikke være mulig å spille på andre plattformer.

Ikke bare på mobil

Det er tydelig at abonnementsordninger gir gode og varige inntekter, fremfor at produkter kjøpes én gang. Også på konsoll finnes lignende tjenester, for eksempel Playstation Now og Xbox Game Pass.

Forventningene er også store hos mange når Google i høst slipper Stadia, en spilltjeneste der du strømmer spillene via nettet og behovet for egen maskinvare begrenser seg til en nettleser eller Chromecast. Det blir imidlertid først og fremst der du kjøper spillene, selv om det skal være en håndfull spill i en egen gratiskatalog.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer