Apple Arcade vs Google Play Pass

Duket for to store spilltjenester

Google virker å være klare med en konkurrent til Apple Arcade.

GAME ON: Både Google og Apple er snart klare med spilltjenester der du betaler en månedlig avgift for å spille en haug av spill uten ekstra kostnader. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
GAME ON: Både Google og Apple er snart klare med spilltjenester der du betaler en månedlig avgift for å spille en haug av spill uten ekstra kostnader. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Abonnementsmodellen har for lengst tatt over når det gjelder musikk, og til en viss grad når det gjelder film. Nå er det mobilspillene som står for tur.

Senere denne måneden lanseres Apple Arcade, selskapets nye spilltjeneste som lar deg betale en månedlig avgift (59,-) for så å kunne boltre deg i over 100 eksklusive spill (med flere etter hvert), helt uten reklame eller kjøp i app-ordninger.

Abonnementet gjelder hele familien, men spillene kan da bare spilles på Apple-enheter, altså iPhone, iPad, Mac og Apple TV.

Blant spillene som ble vist frem på Apples pressekonferanse forleden dag er norskutviklede Skate City, som blir ett av de rundt 100 spillene som er klare ved lansering.

Google straks klare

Google, som står bak det andre store mobile operativsystemet, Android, har også bekreftet at de står klare med en lignende tjeneste:

Selskapet har imidlertid ikke kommet med noen dato ennå, men ifølge ryktene vil Google lansere Pixel 4-telefonene i midten av oktober, som i så fall kunne ha vært en gyllen anledning for å vise frem Play pass-tjenesten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer