Duo er Googles FaceTime-konkurrent

Videosamtaler for iPhone og Android.

EN SLAGS FACETIME: Men Duo kan brukes både av iOS- og Android-brukere. Foto: GOOGLE
EN SLAGS FACETIME: Men Duo kan brukes både av iOS- og Android-brukere. Foto: GOOGLE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi mangler ikke akkurat muligheter for å kommunisere med hverandre, enten vi vil snakke, sende meldinger eller ha en videosamtale.

Blant annet kom Snapchat tidligere i år med en stor oppdatering, der det også ble mulig å snakke og ha videosamtaler med andre. Også via Facebooks Messenger-app er det mulig å ringe og ha videosamtaler.

Det har imidlertid ikke stoppet Google fra å lansere nok en tjeneste – Duo, som gjør det enkelt å ha videosamtaler både med iOS- og Android-brukere.

Trenger bare telefonnummer

Mens Facebook og Snapchat krever at man har registrert en brukerprofil, trenger du kun et telefonnummer for å bruke Duo, akkurat som Apples FaceTime-tjeneste, som kun er tilgjengelig for Apple-brukere.

Når du har bekreftet telefonnummeret ditt for Duo, kan du umiddelbart ha videosamtale med andre Duo-brukere som finnes i kontaktlista di.

– Vårt syn er at videosamtaler burde virke for alle. Hvis du bare kan ringe halvparten av de du kjenner, er det veldig begrensende, sier Googles sjef for kommunikasjon, Nick Fox, til The New York Times.

Bank-bank

Når du ringer opp noen via Duo, begynner videostrømmen umiddelbart. Mottakeren får derfor et levende bilde av den som ringer, før man eventuelt velger å svare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer