Duo er Googles FaceTime-konkurrent

Videosamtaler for iPhone og Android.

EN SLAGS FACETIME: Men Duo kan brukes både av iOS- og Android-brukere. Foto: GOOGLE
EN SLAGS FACETIME: Men Duo kan brukes både av iOS- og Android-brukere. Foto: GOOGLE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi mangler ikke akkurat muligheter for å kommunisere med hverandre, enten vi vil snakke, sende meldinger eller ha en videosamtale.

Blant annet kom Snapchat tidligere i år med en stor oppdatering, der det også ble mulig å snakke og ha videosamtaler med andre. Også via Facebooks Messenger-app er det mulig å ringe og ha videosamtaler.

Det har imidlertid ikke stoppet Google fra å lansere nok en tjeneste – Duo, som gjør det enkelt å ha videosamtaler både med iOS- og Android-brukere.

Trenger bare telefonnummer

Mens Facebook og Snapchat krever at man har registrert en brukerprofil, trenger du kun et telefonnummer for å bruke Duo, akkurat som Apples FaceTime-tjeneste, som kun er tilgjengelig for Apple-brukere.

Når du har bekreftet telefonnummeret ditt for Duo, kan du umiddelbart ha videosamtale med andre Duo-brukere som finnes i kontaktlista di.

– Vårt syn er at videosamtaler burde virke for alle. Hvis du bare kan ringe halvparten av de du kjenner, er det veldig begrensende, sier Googles sjef for kommunikasjon, Nick Fox, til The New York Times.

Bank-bank

Når du ringer opp noen via Duo, begynner videostrømmen umiddelbart. Mottakeren får derfor et levende bilde av den som ringer, før man eventuelt velger å svare.

Akkurat denne funksjonen er kun tilgjengelig om du ringer opp en Android-bruker, på grunn av begrensninger i iOS. Google har valgt å kalle denne muligheten for «Knock, knock» og er også mulig å skru av.

Google er opptatt av at Duo er laget på en smart måte, slik at tjenesten skal være stabil uavhengig av netthastighet og om du beveger deg fra WiFi og ut i mobilnettet. Duo bruker også ende-til-ende-kryptering slik at det skal være umulig for andre å tyvlytte på samtalen.

Den er imidlertid begrenset til at to parter kan snakke sammen samtidig.

Lansert i USA, kommer veldig snart til Norge

Duo ble lansert i dag i USA, men global utrulling skal skje i løpet av noen dager ifølge den offisielle Google-bloggen.

Har du Android-telefon, kan du forhåndsregistrere deg slik at du blir varslet når appen kan lastes ned. iOS-brukerne finner nok Duo i App Store innen uka er omme.

LES OGSÅ:
Videoprat med åtte - direkte i nettleseren
Aristo lager Prisma-effekter på videoer
Se hvordan Google gjør Street View-bilder til video

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer