DxO One – stor sensor i bittelite kamera

Kan plugges direkte i iPhone og ta svært gode bilder med tanke på størrelsen.

EKSTRA KAMERA: DxO One er et kamera som er ment brukt med iPhone, og som kan by på et lyssterkt objektiv og stor bildesensor. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
EKSTRA KAMERA: DxO One er et kamera som er ment brukt med iPhone, og som kan by på et lyssterkt objektiv og stor bildesensor. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spoler vi fem år tilbake, var det mange som brukte et dedikert kamera å ta bilder med. Men etter hvert som mobilkameraene har blitt bedre og bedre, synes de fleste nå at dette er tilstrekkelig når de skal fange hendelser i hverdagen.

Det er jo tross alt litt mer praktisk med de 150 grammene man alltid har i lomma, enn å slepe på en kilo over skulderen.

TEST: Det beste mobilkameraet

Synkende tall

Tall fra Elektronikkbransjen viser en nedgang i kamerasalget fra 2014 til 2015, men kameramarkedet er langt fra dødt. I Norge ble det i 2015 solgt 79.000 kompaktkameraer, 29.000 speilreflekskameraer og 12.000 kompakte systemkameraer. Speilreflekskameraer fikk svi mest, med en nedgang på 37 prosent fra året før.

Men bedre bildekvalitet trenger ikke tynge den ene skulderen med én kilo. Dagens testprodukt, DxO One, er et lite kamera som bare veier 108 gram og fint får plass i ei bukselomme, men som allikevel kan by på en vesentlig større bildebrikke enn de som sitter i mobiltelefonen.

Best med iPhone

Selv om man kan bruke DxO One helt uten tilbehør, er dette et produkt som er laget for å brukes med iPhone. Via en tilhørende iOS-app kan man bruke iPhone-skjermen til å komponere bildene, endre på innstillinger, se på bilder man har tatt og så videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer