Telenor Swap

Dyrere forsikring fra Telenor Swap

Fra nyttår vil det koste mer for bedre forsikring.

TELENOR SWAP: Fra nyttår øker prisen for Plussforsikring for Swap fra Telenor. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
TELENOR SWAP: Fra nyttår øker prisen for Plussforsikring for Swap fra Telenor. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Telenor satser stort på Swap-løsningen hvor brukerne kan bytte mobil hvert år, eller annethvert, som en del av mobilabonnementet. I abonnementet er skjermforsikring inkludert, men man kan også kjøpe en tilleggsforsikring, kalt Plussforsikring, som gjelder alle uhell, tyveri og skade.

Nå varsler mobiloperatøren at de fra nyåret skrur opp prisen for Swap Plussforsikring. Blant annet økes egenandelen med 100 prosent fra 500 til 1.000 kroner. Månedsprisen øker også fra 59 til 79 kroner.

Slik endres prisene:

  • Prisen endres fra 59,- til 79,- per måned.
  • Egenandelen økes fra 500,- til 1000,- ved første skade.
  • Forsikringen dekker nå mobiler inntil 18 000,-. (12 000,- i dag)
  • Hvis skadd mobil ikke returneres når erstatningsmobilen er mottatt, eller at mobilens låsmekanismer (Google/ Apple) ikke er deaktivert, må du betale fra 2500,- til 10 000,- avhengig av mobiltype.
  • Forsikringer fortsetter å løpe etter 24 måneder, inntil en av partene sier opp. Etter 24 måneder blir ikke ødelagte mobiler erstattet, men reparert.

Som du ser går månedsprisen og egenandelen opp, samtidig øker Telenor dekningen fra 12.000 til 18.000 kroner.

Dette er årsaken

I en e-post til Plussforsikring-kundene skriver Telenor at økningen skyldes at reparasjon av smarttelefoner er blitt dyrere.

«De siste årene har mobiler blitt dyrere og mer avanserte, noe som igjen gjør reparasjon og erstatning mer kostbart. Dette er årsaken til endringene.»

Vi gjennomførte en prissjekk av både Telenor Swap og Telia Svitsj i fjor, og vi konkluderte med at man ikke burde velge noen av dem. Det rimeligste alternativet er, som alltid, å betale hele summen når man kjøper en ny smarttelefon.

«Ved å ordne alt selv, vil kjøpssummen være lavere, det du får igjen fra den forrige trolig høyere, du kan fritt velge blant abonnementer – og totalresultatet? Billigere», konkluderte vi den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer