Dyster Netflix-beskjed

Varsler endringer.

NETFLIX: Strømmegiganten varsler endringer. Foto: STR/NurPhoto/Shutterstock/NTB
NETFLIX: Strømmegiganten varsler endringer. Foto: STR/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømmegiganten Netflix varsler denne uka at de vil gjøre endringer for utvalget av abonnement. Det innebærer blant annet at det rimeligste abonnementet skrotes.

I Norge koster Netflix’ billigste abonnement 89 kroner, som gir full tilgang til strømmetjenestens innhold, men i lavere bildekvalitet og begrensninger på antall enheter og nedlasting.

Slik gikk det da vi prøvde ut test-funksjonen. Vis mer

Dyrere inngangsbillett

Dermed blir det rimeligste abonnementet for dem som ikke ønsker reklame Standard som i Norge koster 109 kroner i måneden.

Samtidig varsler Netflix at det kan bli dyrere framover.

- Da vi investerer i og forbedrer Netflix, vil vi også fra tid til annen be våre kunder om å betale ekstra for å imøtekomme disse forbedringene, skriver Greg Peter, administrerende direktør i Netflix, i et brev til investorene, skriver The Verge.

Populært abonnement

Endringen med å fjerne Basis trer først i kraft for kunder i Canada og Storbritannia i løpet av årets andre kvartal, men flere land står for tur. I hovedsak dreier det seg om land som også tilbyr et abonnement med annonser, som foreløpig ikke er tilgjengelig i Norge.

Det annonsefinansierte abonnementet har foreløpig vist seg å være et populært tilskudd, og ifølge Netflix har rundt 23 millioner kunder valgt dette abonnementet. Det tilsvarer snaut 10 prosent av den totale kundemassen til selskapet.

Netflix kommer med følgende kommentar til DinSide:

- Det er ingen planer om prisjusteringer i Norge, men abonnementer og priser blir justert fra tid til annen i tråd med at Netflix fortsetter å investere i underholdning og forbedre den generelle opplevelsen for våre medlemmer, forteller en talsperson for Netflix.