Effektiv filoverføring på nettet

Henter du mange filer fra Internett, eller vedlikeholder du hjemmesidene dine eller et større nettsted? Her i DinSide har vi erfaring med dette, og vi har derfor tatt i bruk et kraftig FTP-program som ser ut som om det er en del av Windows. Her er en oversikt over hvorfor vi bruker WS_FTP Pro.

Foto: Erik Andersen
Foto: Erik Andersen Vis mer
Publisert

WS_FTP Pro fra Ipswitch er et FTP-program. FTP betyr File Transfer Protocol, og er en del av TCP/IP-standarden. Med et FTP-program kan du hente og sende filer over Internett.

Nesten hver gang du henter en fil fra Internett, benytter du egentlig en eller annen form for FTP-program. FTP er nemlig innebygget i nettleseren din, men den kan bare laste ned filer. Du må derfor ha et eget FTP-program når du skal sende filer til Internett (f.eks. hjemmesidene dine). Det er også mye lettere å overføre mange filer med et godt FTP-program.

Full integrasjon

Windows 98 lover å integrere Internett på skrivebordet ditt. Microsoft har integrert nettleseren og de aktive kanalene, men FTP-utvidelsene i utforskeren er ikke så lett å få til å fungere. WS_FTP Pro gjør dette uten problemer også i Windows 95. Den legger seg inn som et eget punkt i utforskeren under "Andre maskiner". Deretter er det bare å utforske FTP-serverne like enkelt som du utforsker dine egne filer.Du får også et ikon på skriverbordet eller i "Min datamaskin" hvor du kan åpne side etter side i hvert sitt vindu. Det er også fullt mulig å åpne flere FTP-steder samtidig og å dra og slippe filer og kataloger i mellom dem. Hvis du jobber lenge mot samme FTP-server, risikerer du at den kobler deg ned. Alle FTP-servere gjør det etter en viss tid med inaktivitet. Det er ikke så lett å oppdage at dette har skjedd i WS_FTP Pro. Den melder bare feil under overføring. Du risikerer også at alle filene tilsynelatende blir borte, mens katalogene fortsatt blir vist. Du kan sikkert forestille deg hvilken skremmende opplevelse dette var første gangen vi var koblet opp mot vår egen web-server her i DinSide. Løsningen på problemet er å ta en "disconnect" i Fil-menyen og deretter velge "Refresh/Oppdater" i Vis-menyen (eller trykke F5) for hvert bilde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.