Effektivt søkeverktøy for Internett

Copernic 98 er en liten perle av et program. Det fjerner langt på vei de største frustrasjonene med å søke på Internett. Søkemotorene har nemlig to problemer: For det første får du ofte for mange svar, og for det andre er ikke svarene oppdaterte. Slik løser Copernic problemet.

Copernic 98plus er delt i 19 kategorier som kjører søk direkte i en rekke spesielle nettsteders arkiver. Resultatet presenteres i en liste, men du kan også hente frem en spesiell nettleser for å finne frem i resultatet mer effektivt. Foto: Torvald KVamme
Copernic 98plus er delt i 19 kategorier som kjører søk direkte i en rekke spesielle nettsteders arkiver. Resultatet presenteres i en liste, men du kan også hente frem en spesiell nettleser for å finne frem i resultatet mer effektivt. Foto: Torvald KVamme Vis mer
Publisert

Copernic 98 er et Windows-program som installeres på maskinen din. Programmet er basert på såkalt agentteknologi som først og fremst innebærer at du kan søke flere steder på nettet samtidig (basert på ett eller flere søkebegreper). Den første knappen i Copernic gjør at du kan søke i 14 søkemotorer samtidig (!). Copernic fjerner deretter eventuelle dubletter, og presenterer en liste med unike dokumenter.

Slik blir Copernic oppdatert

Å søke i flere søkemotorer samtidig er i og for seg ikke revolusjonerende, og det som er aller mest elegant med Copernic 98 i forhold til lignende tjenester som ligger tilgjengelig på nettet, er at programmet kan søke direkte i en rekke spesialiserte arkiver (f.eks. datamagasiner og finansmagasiner). Hvis du f.eks. er på jakt etter opplysninger om en splitter ny bil, kan du søke direkte i artikkelarkivet til en lang rekke aviser. Disse arkivene er oppdaterte så snart journalisten har lagt ut artikkelen. Søkemotorene er ikke oppdaterte fordi de gjerne henter inn nye dokumenter med mange ukers mellomrom.

Delt i kategorier

Grensesnittet i Copernic (se figuren over) er delt inn i kategorier. Hvis du f.eks. klikker på kategorien "Games" til venstre i skjermbildet, vil du kun søke i arkivene til 12 forskjellige spillnettsteder som har online-arkiver. Hvis du f.eks. er på jakt etter opplysninger om spillet Sin, vil du da få et mye mer målrettet søk fordi du unngår alle andre dokumenter som er skrevet med ordet sin (f.eks. religiøse magasiner). Hvis et spillmagasin har ordet i en artikkel, er det svært sannsynlig at artikkelen dreier seg om nettopp dette spillet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer