TEST: Moto G5 Plus

Egentlig er denne god nok for de fleste av oss

Er oppfølgeren til fjorårets testvinner fortsatt det beste kjøpet?

LYSSTERKT: Med blenderåpning på f/1.7 har Moto G5 Plus ett av de aller mest lyssterke objektivene på markedet. Og det til en pris under 3.000 kroner. Foto: Pål Joakim Pollen
LYSSTERKT: Med blenderåpning på f/1.7 har Moto G5 Plus ett av de aller mest lyssterke objektivene på markedet. Og det til en pris under 3.000 kroner. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

I fjor høst trippeltestet vi tre telefoner til rundt 2.500 kroner, der Moto G4 Plus gikk seirende ut, foran LG Nexus 5X og Huawei P9 Lite.

Moto G5 Plus er, som navnet tilsier, oppfølgeren. Foruten oppgradert maskinvare, har Motorola denne gangen gått litt ned på skjermstørrelsen – fra 5,5 til mer håndterlige 5,2 tommer. Samtidig blir det da bare 0,2 tommer som skiller G5 Plus fra «vanlige» G5.

Den nye utgaven har fått et nytt, lyssterkt kamera (f/1,7 - det mest lyssterke på markedet sammen med Samsungs S7- og S8-telefoner!) og støtte for filming med 4K-oppløsning. Den har fått dobbelt så mye lagringsplass (32 GB vs 16 GB) og en ekstra gigabyte med RAM (fra 2 til 3), for å nevne noe.

Litt annerledes

En ting man typisk betaler litt ekstra for i en toppmodell, er design og materialvalg, men også her leverer Motorola varene. Moto G5 Plus har hovedsaklig metall på baksiden og et glassfelt rundt kameraet som gjør at den stikker seg litt ut i mengden.

Baklokket kan ikke tas av som på lillebror G5, og derfor får du heller ikke byttet ut batteriet. SIM-kort (x2) er det plass til i en skuff på toppen av telefonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer