Ekkel oppdagelse

Utvikler fikk sjokk da han så hva WhatsApp hadde gjort mens han sov.

STØRST: WhatsApp er verdens mest populære meldingsapp med over 2,2 milliarder brukere. Foto: Rafael Henrique/Shutterstock
STØRST: WhatsApp er verdens mest populære meldingsapp med over 2,2 milliarder brukere. Foto: Rafael Henrique/Shutterstock Vis mer
Publisert

Den Meta-eide meldingsappen WhatsApp kan være i hardt vær.

Et skjermbilde delt av av en Twitter-ingeniør ryster Internett og gir vann på mølla til dem som mener at Facebook avlytter mobilene våre.

Ut fra skjermbildet kan det nemlig se ut til at WhatsApp bruker mikrofonen i bakgrunnen når ingeniøren, som heter Foad Dabiri, sover.

- Hva skjer, spør han han i et Twitter-innlegg som er i ferd med å gå viralt.

Skjermbildet er tatt på en Android-telefon fra en sikkerhetsfunksjon fra Google kalt Privacy Dashboard. Her kan man se hvor ofte apper bruker mikrofonen og kameraet.

I kommentarfeltet skriver flere at de har opplevd det samme.

Nettstedet WABetainfo skal ha belyst feilen for en måneds tid siden.

Skylder på feil

WhatsApp har lagt ut en uttalelse på Twitter hvor de hevder den angivelige avlyttingen skyldes en feil.

- Vi tror dette er en feil i Android som henter uriktig informasjon i Privacy Dashboard og har bedt Google om å undersøke og rette opp i det, skriver WhatsApp.

Google har bekreftet at de undersøker saken, men har foreløpig ikke sagt noe om hva feilen eventuelt kan skyldes, ifølge Engadget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.