Xiaomi Mi 11 Ultra:

Ekstrem toppmodell

Voldsom kameramodul med egen skjerm på baksiden.

ENORM: Kameramodulen på Xiaomis nye toppmodell, Mi 11 Ultra, er helt ekstrem. Foto: Xiaomi
ENORM: Kameramodulen på Xiaomis nye toppmodell, Mi 11 Ultra, er helt ekstrem. Foto: Xiaomi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ettermiddag hadde kinesiske Xiaomi storslipp av nye telefoner. Selskapet er nå verdens tredje største mobilprodusent etter Samsung og Apple.

Mi 11 Ultra er den ultimate toppmodellen, og som du ser av bildene er det snakk om en telefon med en voldsom kameramodul, som strekker seg nesten over hele bredden på baksiden.

Ja, inkludert i kamerafeltet er faktisk en liten OLED-skjerm slik at det blir lettere å sikte om du tar selfie med kameraene på baksiden. Den kan også gi deg et hint om nye varsler dersom du har lagt telefonen med skjermen ned og støtter alltid på-modus.

Nummer én på kamera-liste

På baksiden finner du tre kameraer. Hovedkameraet, med 50 megapiksler oppløsning, er det første med Samsungs nye GN2-brikke, som Xiaomi har vært med på å utvikle. Den er hele 1/1,12" stor og da den største kamerasensoren blant dagens telefoner – samme størrelse som Nokia 808 Pureview fra 2012. Det gir en pikselstørrelse på 1,4µm, eller 2,8µm om man slår sammen fire og fire piksler til 12,5Mp-bilder. Blenderen er for øvrig på f/1,95.

EGEN SKJERM: En liten OLED-skjerm ved siden av kameraene gjør at du kan se deg selv om du tar selfie med hovedkameraet. Foto: Xiaomi
EGEN SKJERM: En liten OLED-skjerm ved siden av kameraene gjør at du kan se deg selv om du tar selfie med hovedkameraet. Foto: Xiaomi Vis mer

Ultravidvinkelen har 128 graders synsvinkel, 48 megapiksler og bildebrikke på 1/2", med blenderåpning på f/2,2.

Meget interessant er også teleobjektivet i form av et periskopobjektiv med 5x optisk zoom. Her bruker selskapet nemlig den samme sensoren som i ultravidvinkelen, og 1/2" størrelse på denne sensoren er for eksempel drøye tre ganger større enn tilsvarende sensor i Huawei P30 Pro, som også har 5x optisk zoom. Ved å kombinere informasjon fra de tre kameraene, kan Xiaomi også tilby 10x hybridzoom, eller helt opp til 120x zoom med digital forstørrelse, men da sannsynligvis ikke med all verdens til bildekvalitet.

På nettstedet DxOMark, som utfører svært omfattende tester av mobilkameraer og annet fotoutstyr, har Mi 11 Ultra gått rett inn på førsteplass med en score på 143 poeng, fire poeng foran Huawei Mate 40 Pro+, som hadde førsteplassen tidligere.

STIKKER UT: Så langt stikker kameramodulen ut fra den 8,4 mm tykke kroppen. Foto: Xiaomi
STIKKER UT: Så langt stikker kameramodulen ut fra den 8,4 mm tykke kroppen. Foto: Xiaomi Vis mer

Lader like raskt med og uten kabel

Imponerende er det også at Mi 11 Ultra kommer med 67 watts lading - både kablet og trådløst. Med batteri på 5000 mAh gir dette en ladetid på 36 minutter fra 0-100, og en 67W-lader følger med i esken. Trådløsladeren kan kjøpes som ekstrautstyr, og den kan lade telefonen med 67 watts effekt både stående og liggende (f.eks. om du ser film).

Skjermen er av den nye E4-Amoled-typen, med størrelse på 6,81 tommer og 120 Hz oppfriskningsrate (kan justeres ned til 30). Den har en rekordhøy lysstyrke på 1700 nits, oppløsning på 3200x1440 piksler og er kompatibel både med HDR10+ og Dolby Vision. Det ga A+ i karakterboka hos Displaymate, som utfører svært omfattende tester av skjermer. Sampling-hastigheten er på 480 Hz, 33 prosent raskere enn OnePlus' «Hyper touch» i deres toppmodell, 9 Pro. Den lille skjermen ved kameraene er for øvrig 1,1" med oppløsning på 126x294 piksler.

Ellers er det Qualcomms Snapdragon 888-prosessor som sitter på innsida, og telefonen kommer med 12 GB arbeidsminne (RAM) og 256 GB lagringsplass. Telefonen har også støtte for to SIM-kort (begge med 5G) og Wi-Fi 6/6E. Dessuten har den innebygd IR-sender slik at du kan bruke telefonen som tradisjonell fjernkontroll.

Baksiden er for øvrig av keramisk materiale, og telefonen er IP68-sertifisert. Skjermglasset er også av Gorilla Glass Victus-typen, Cornings foreløpig sterkeste glass. Prisen her i Europa oppgis til 1200 euro, eller da rett nord for 12000 kroner.

Ny ladeplate og klokke

Xiaomi lanserte flere varianter av Mi 11 (inkludert Mi 11 Pro, Mi 11i og en Mi 11 Lite-versjon), men vi lar det være med toppmodellen i denne artikkelen.

Verdt å merke seg er likevel at selskapet også lanserte en trådløs ladeplate tilsvarende den Apple ennå ikke har klart å få ut, der du kan lade inntil tre enheter samtidig.

Ekstrem toppmodell

Dette har selskapet fått til ved å spre 19 spoler over hele flaten, og hver av enhetene kan lades med inntil 20 watts effekt, 60 watt totalt.

Xiaomi lanserte også Mi Smart band 6, et aktivitetsarmbånd med 1,56" stor skjerm, sporing av 30 aktiviteter (6 automatiske), pulsmåling, måling av oksygenopptak og søvnsporing. Prisen er oppgitt til 45 euro, eller da omkring 450 kroner med dagens kurs.

Ekstrem toppmodell

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer