Emoji 13.1

Emojiene som oppsummerer 2020

Sju helt nye uttrykksikoner på vei.

EMOJI-SLIPP: Snart kommer det flere emojier til mobilen din, men nå er neste slipp klart - kraftig inspirert av pandemien vi har vært igjennom. Bilder: Unicode. Reporter/klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blir du svimmel i hodet av alt som har skjedd i 2020? Snart kommer emojien som beskriver «den følelsen».

Organisasjonen Unicode Consortium, som bestemmer hvilke emojier du og jeg kan bruke på mobilene våre, har nemlig ferdigstilt en mindre oppdatering av Unicode-standarden, Emoji 13.1.

Sju helt nye emojier

Totalt skal den bestå av 217 nye emojier, men de fleste er hudfarge-variasjoner.

Kun sju av dem er helt nye, ifølge Emojipedia.

«Ansikt med snurrende øynene» er kanskje den som får mest oppmerksomhet, men «brennende hjerte», «bandasjert hjerte», «ansikt som puster ut» og «ansikt som gjemmer seg bak skyer» har også 2020 skrevet over seg.

Flere skjegge-alternativer er også blitt tilgjengelig, inkludert kvinne med skjegg.

Kommer først i 2021

Dessverre får vi neppe tatt i bruk de nye emojiene ovenfor, før neste år. Den forrige store oppdateringen, Emoji 13.0, er fremdeles ikke blitt tilgjengelig for alle.

Google rullet Emoji 13 nylig ut til sine mobiler med Android 11, mens Apple kommer antakelig med disse emojiene i en oppdatering til nye iOS 14 løpet av høsten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.