En bedre og penere Android-kalender

Ikke bare er den smart, den er også svært lekker.

ANY.DO CAL: Slik ser vår nye favoritt-kalender til Android ut. Foto: KIRSTI ØSTVANG
ANY.DO CAL: Slik ser vår nye favoritt-kalender til Android ut. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du har en Android-telefon finnes det mange kalender-apper å velge mellom, men vi synes ikke det finnes så mange som ser spesielt bra ut.

De har ofte overfylte og uoversiktlige kalendervisninger, og det kan gjøre dem vanskelige å bruke. All verdens funksjonalitet bøter ikke nødvendigvis på det. De lekreste kalender-appene har lenge vært forbeholdt iOS-gjengen, men den tiden er nå forbi.

Skaperne av den populære huskeliste-appen Any.Do har nemlig tatt på seg oppgaven og lagd den hittil stiligste kalender-appen vi har sett på Googles mobilplattform.

Les også: Gi Android-telefonen nytt utseende

Any.Do Cal

Appen med det enkle navnet Cal har riktignok allerede blitt lansert i iPhone-utgave, så helt fersk er den ikke. Men den er like visuelt attraktiv og like enkel å bruke, og det aller beste er at den kommer også med noen nye funksjoner som er unike for Android:

 • En Android-widget: Få et overblikk over dagens hendelser på hjemskjermen.
 • Landskapsmodus: Gir deg månedsvisning av kalenderen sammen med dagens hendelser.
 • Bedre integrasjon med Any.Do: Android-brukere kan plassere oppgavelister fra Any.DO-appen rett i Cal.
 • Sanntids-synkronisering: Med Google eller Exchange-kalendere.
 • BILDER I FOKUS: Any.Do Cal kan koble seg opp mot Facebook så du enkelt kan se hvem som har bursdag - og kanskje du husker å gratulere dem også.
  BILDER I FOKUS: Any.Do Cal kan koble seg opp mot Facebook så du enkelt kan se hvem som har bursdag - og kanskje du husker å gratulere dem også. Vis mer


  Les test: Så bra er Google Nexus 5

  Integrasjon med flere tjenester

  FÅ MER INFO: Under en avtale kan du se hvem som er invitert, og du kan til og med få veibeskrivelse til stedet hvor møtet skal finne sted.
  FÅ MER INFO: Under en avtale kan du se hvem som er invitert, og du kan til og med få veibeskrivelse til stedet hvor møtet skal finne sted. Vis mer


  Cals hovedoppgave er å gi deg oversikt over hva som står på din daglige agenda: møter, avtaler og oppgaver du må fullføre. Appen lister opp alle hendelser i kronologisk rekkefølge, og viser deg tydelig hva som er det neste som skjer.

  Cal-appen synkroniserer med kalendrene du allerede har på din Android-mobil, så det går raskt å komme i gang. Du får også mulighet til å importere fødselsdager fra Facebook (faktisk kan du gratulere folk uten å forlate Cal). Hvis du bruker Any.Do som TODO-løsning, vil gjøremål og påminnelser dukke opp rett i appen, naturligvis.

  Fra appen kan du enkelt opprette nye avtaler til alle kontoene som er koblet opp mot enheten din, og du kan også svare på invitasjoner. Appen er dessuten integrert med dine kontakter og navigasjons-apper, slik at du enkelt kan invitere andre til hendelser eller få veibeskrivelser til hvor avtaler finner sted.

  Les også: Swiftkey blir bedre på større skjerm

  Tunge animasjoner

  WIDGET: Any.Do Cal har selvsagt en hjemskjerm-widget på Android.
  WIDGET: Any.Do Cal har selvsagt en hjemskjerm-widget på Android. Vis mer


  Appen styres med en rekke berøringsbevegelser. Du kan sveipe ned for å utvide kalenderen, eller sveipe opp for å minimere den igjen. Du kan sveipe til høyre eller venstre for å bytte datoer.

  Den har også en rekke animasjoner når du blant annet trykker på en hendelse og går frem og tilbake mellom funksjoner, noe som ser pent ut, men det får appen til å fremstå treg, i hvert fall opplevde jeg det på min HTC One.

  Hva gjelder funksjonalitet er ikke Any.Do Cal spesielt avansert, men som et enkelt kalender-verktøy så synes vi den gjør jobben bra. Og så er det ikke så kjedelig som alternativene har en tendens til å være. Best av alt så er appen helt gratis, så her er det ingenting å tape.

  Last ned Any.Do Cal fra Google Play her. Last den ned fra App Store her.

  Les flere mobil-saker på DinSide

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer