Her er Fitbits nye smartklokke Versa

En billigere Apple Watch-konkurrent

Endelig en skikkelig pen smartklokke fra Fitbit.

MEN, ER DET IKKE: Fitbits nye smartklokke Versa er som snytt ut av nesa på Apple Watch. Samtidig koster den mye mindre. Foto: Produsenten
MEN, ER DET IKKE: Fitbits nye smartklokke Versa er som snytt ut av nesa på Apple Watch. Samtidig koster den mye mindre. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert

Fitbit er kanskje mest kjent for aktivitetsarmbånd, men har også gjort et par forsøk på smartklokker.

Fitbit Blaze var riktignok mer et aktivitetsarmbånd med smartklokke-funksjoner, mens det første ordentlige forsøket, Fitbit Ionic, ikke solgte så bra som selskapet hadde håpet, ifølge Marketwatch.

Nå prøver imidlertid Fitbit igjen med en ny smartklokke som er mindre, penere og billigere enn Ionic.

Ser ut som Apple Watch

Fitbit Versa er blant de penere smartklokkene vi har sett til nå.

MIKS OG MATCH: Fitbit Versa kommer i tre forskjellige farger; svart, sølv og rosa. Foto: Produsenten
MIKS OG MATCH: Fitbit Versa kommer i tre forskjellige farger; svart, sølv og rosa. Foto: Produsenten Vis mer

Vi kommer ikke unna at den er relativt lik Apple Watch - firkantet design, men rund i kantene - og til og med i en roségull-variant.

Du får til og med kjøpt en haug med forskjellige remmer i ulike type materialer og farger.

Prisen ligger dog på 1.999 kroner, som er rundt 1.500 kroner billigste enn Apples smartklokke.

Og Fitbit Versa er dessuten kompatibel med både iOS, Android og Windows, i motsetning til Apple Watch som bare fungerer med iPhone.

Batteritiden skal være omlag fire dager; mot 1-2 dager på Apple Watch.

BLITT PENERE: Her er Fitbits forrige smartklokke, Ionic. Nye Versa er definitivt et steg opp hva gjelder design. Foto: NTB Scanpix/Reuters/Fabrizio Bensch
BLITT PENERE: Her er Fitbits forrige smartklokke, Ionic. Nye Versa er definitivt et steg opp hva gjelder design. Foto: NTB Scanpix/Reuters/Fabrizio Bensch Vis mer

Mye helsefunksjoner

Siden vi fortsatt snakker om et Fitbit-produkt, er det hovedvekt av helserelatert funksjonalitet på Versa: alt fra helt vanlig aktivitetsmåling, som bevegelse og søvn, til treningsregistrering, både manuell og automatisk.

Når du trener, kan du bruke en coaching-funksjon som hjelper deg gjennom treningsøkta, og så kan du for eksempel se hva din «Cardio Fitness Level» er (en slags kondistest), for å finne ut hvordan du kan forbedre den. Du får også innsikt i for eksempel søvnen din.

Klokka er vanntett, så du kan svømme med den. Den har pulsmåler, men er ikke utstyrt med GPS. Så vil du logge løpeturene dine på et kart, må du ha med mobilen.

Versa kommer med operativsystemet Fitbit OS 2.0, som for eksempel gjør at du kan få statistikk på klokka, ikke bare i appen. Du skal kunne tilpasse urskiver, få varsler fra telefonen, og du får også tilgang til apper.

Sjekk mensen på klokka

KVINNEHELSEMÅLING: Fitbit Versa kan fortelle deg når du kommer til å få mensen. Foto: Produsenten
KVINNEHELSEMÅLING: Fitbit Versa kan fortelle deg når du kommer til å få mensen. Foto: Produsenten Vis mer

For å appellere til kvinnene har Fitbit utstyrt Versa med noe de kaller for «kvinnehelsemåling», som skal «hjelpe kvinner å forstå hvordan deres menstruasjonssyklus henger sammen med sin generelle helse».

Det vil si at du skal kunne registrere når du har mensen, og etter hvert vil du trolig kunne se når du har forventet eggløsning dersom det skulle være av interesse - hvis du prøver å få barn, for eksempel.

Lignende funksjonalitet finner vi blant annet i Apples Helse-app samt en rekke menstruasjonsapper.

Aktivitetsarmbånd for barn

I tillegg til ny smartklokke lanserer Fitbit også sitt første aktivitetsarmbånd for barn, som i praksis ser ut til å være en tilpasset utgave av Fitbit Alta.

Fitbit Ace skal være laget for «å oppmuntre barn over 8 år til å være mer aktive og bygge sunne vaner for familien», heter det i pressemeldingen fra Fitbit.

BARNEUTGAVE AV ALTA: Fitbits nye aktivitetsarmbånd ser prikk likt ut som deres Alta-armbånd. Foto: Produsenten
BARNEUTGAVE AV ALTA: Fitbits nye aktivitetsarmbånd ser prikk likt ut som deres Alta-armbånd. Foto: Produsenten Vis mer

Armbåndet kan måle skritt, aktive minutter og søvn. Barna skal få bevegelsespåminnelser når de har vært inaktive for lenge samt belønning i form av samleobjekter dersom de oppnår sine daglige mål.

Så skal foreldrene kunne følge med på barnas aktivitet via Fitbit-appen. Samtidig introduserer Fitbit en familiekonto, hvor foreldre kan administrere hvem barna kobler seg sammen med og hvilken informasjon de ser.

Fitbit Ace vil koste 999 kroner når den kommer i salg i løpet av andre kvartal.

Fitbit Versa kommer i salg i begynnelsen av april.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer