En drøm av en mobil?

Microsoft har lenge ønsket å "ta" mobilmarkedet. Dersom den Pocket-PC-baserte QTEK er noe å dømme etter, har Nokia, Ericsson og alle deres konkurrenter virkelig fått litt å tenke på. Blir dette den nye status-telefonen for norske mobilbrukere?

En drøm av en mobil?
Publisert
Sist oppdatert

Bare for å gjøre det helt klart: Dette er ikke mobiltelefonen du vil kjøpe dersom du først og fremst er ute etter en liten og billig sak. Den er heller ikke særlig interessant dersom du kun benytter telefonen til å ringe og enkel SMSing. Den er derimot et langt skritt mot "altmuligmobiltelefonen", med både PDA, diverse Windows-programmer, MP3-spiller og en rekke andre ting. Den er nemlig bygget på Microsofts Pocket PC, noe som kan vise seg å være en stor fordel i tiden som kommer.

Uvanlig utseende

QTEK ligner ikke på noen annen mobiltelefon vi har testet her på DinSide eller i vårt søstermagasin digi.no. Den ser først og fremst ut som en PDA (eller håndholdt PC, som enkelte nok fortsatt kaller det), med fargeskjerm på 240 x 320 punkter og trykkfølsom skjerm. Det som gjør at den skiller seg litt ut fra f.eks. Compaq og Toshibas Pocket-PC-baserte maskiner, er den lille antennen øverst på høyre side (som også inneholder "pennen" vi styrer QTEK med), og at menyknappene er plassert litt annerledes enn hos konkurrentene. Størrelsen er absolutt akseptabel, telefonen er faktisk mindre enn min iPaq 3870, til tross for at den altså har mer funksjonalitet innebygget. Vekten, 201 gram, er såvidt høyere enn på iPaq'en.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer