Test avslører brannfarlige USB-ladere

- En fjerdedel av laderne er livsfarlige

Svensk stortest avslører alvorlige feil på USB-ladere.

STOR TEST AV LADERE: En svensk stortest av USB-ladere avslører at det er store svakheter med mange av laderne på markedet. Og det finnes dårlige ladere i alle prisklasser. Se om DIN lader er en tikkende bombe i listen nederst i artikkelen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
STOR TEST AV LADERE: En svensk stortest av USB-ladere avslører at det er store svakheter med mange av laderne på markedet. Og det finnes dårlige ladere i alle prisklasser. Se om DIN lader er en tikkende bombe i listen nederst i artikkelen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Du er neppe alene om du lader telefonen om natta, på tross av advarslene mot dette. Og du har sikkert fått med deg i alle fall en og annen historie om mobiltelefoner som har tatt fyr under lading.

Nå har svenske elmyndigheter gjennomført en stortest av USB-ladere, som er slike ladere vi bruker til å lade mobilen med.

Og resultatene er langt fra oppløftende.

Nederst i artikkelen kan du se hele listen med de testede laderne og eventuelle feil og mangler på dem. Der kan du sjekke om du finner din lader.

- Det er kun et spørsmål om tid ...

Det er svenske Elsäkerhetsverket som har gjennomført testen, som omfatter 60 ladere kjøpt i butikk og på internett.

De har testet både billige og dyrere ladere fra både kjente og ukjente merker. Alle laderne er testet parallellt hos uavhengige testlaboratorier i tillegg til hos Elsäkerhetsverket.

Ifølge rapporten fra den svenske elsikkerhetsmyndigheten har 23 prosent av laderne (14 av 60 ladere) såpass alvorlige tekniske svakheter at det foreligger direkte livsfare ved normal bruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer