– En frastøtende idé

Flere reaksjoner mot Apples nye verktøy i kampen mot overgrepsbilder av barn.

PERSONVERN: Apple skal introdusere et nytt verktøy i kampen mot spredning av overgrepsbilder av barn, men selskapet høster kritikk fra flere hold. Foto: AP Photo/Kathy Willens/NTB
PERSONVERN: Apple skal introdusere et nytt verktøy i kampen mot spredning av overgrepsbilder av barn, men selskapet høster kritikk fra flere hold. Foto: AP Photo/Kathy Willens/NTB Vis mer
Publisert

Forrige uke annonserte Apple planene om et nytt sikkerhetssystem som skal saumfare iPhone, iPader, lynmeldingstjenesten iMessage og skytjenesten iCloud for å avsløre potensielt overgrepsmateriale.

– Vi ønsker å beskytte barn mot overgripere som bruker kommunikasjonsverktøy til å rekruttere og utnytte dem, og begrense spredningen av overgrepsmateriell, skriver selskapet på sine nettsider.

Bilder som brukere laster opp til iCloud, blir sammenliknet med bilder i en database med overgrepsmateriell mot barn, og som styres av National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC) og det amerikanske justisdepartementet.

Hvis det er en match, blir bildet gått gjennom manuelt av en Apple-ansatt, og dersom det viser seg å være overgrepsmateriale, vil politiet informeres.

Apple understreker at personvernet til brukerne overholdes. Blant annet lærer de ingenting om bilder som ikke matcher med bilder i databasen. Selskapet mener også at det er svært liten risiko for at systemet feilaktig flagger en konto, og ifølge Apple er feilsannsynligheten nede i 1 av 3000 milliarder

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer