InCharge 6 | minitest

En genial liten kabel

Kan brukes på kryss og tvers av det meste.

SMART: Denne kabelen har flere ess i ermet. Seks, for å være nøyaktig. Foto: Pål Joakim Pollen
SMART: Denne kabelen har flere ess i ermet. Seks, for å være nøyaktig. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Selv om stadig mer utstyr standardiseres med lading/tilkobling via USB-C, brukes det i de fleste hjem mange ulike ladekabler.

iPhone bruker Lightning-kabel, Android-telefoner har USB-C og eldre enheter – det være seg mobiltelefoner, hodetelefoner, spillkontrollere, nødladere og andre ting – har kanskje den eldre micro USB-kontakten.

Som om ikke det var nok, har det den siste tiden kommet mange «ladeklosser» som ikke lenger har den vanlige USB-sprekken (USB-A), men den mindre USB-C-varianten. De nyeste iPhone-modellene leveres for eksempel uten kloss, men med en kabel med Lightning i den ene enden og USB-C i den andre, som da ikke passer inn i den gamle iPad-laderen du har liggende.

Det er her den lille InCharge 6-ladekabelen er så genial. 6 fordi den faktisk kan brukes på seks måter.

MAGNET: Med kraftige magneter som er hevet/senket på hver sin del, holder InCharge 6 godt festet sitt rundt et nøkkelknippe eller lignende. Foto: Pål Joakim Pollen
MAGNET: Med kraftige magneter som er hevet/senket på hver sin del, holder InCharge 6 godt festet sitt rundt et nøkkelknippe eller lignende. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Kan brukes på kryss og tvers

Hele ladekabelen med endestykkene er under 15 centimeter lang, og med en kraftig magnet på hvert endestykke, kan den for eksempel festes rundt nøkkelknippet. En fiffig detalj er at magnetene er festet med en slags hann/hunn-kobling slik at de ikke lar seg skyve av i lengderetningen.

I den ene enden finner du en vanlig USB-A-plugg, og i den andre en USB-C-plugg. Men begge ender kan «åpnes» slik at en ny plugg kommer til syne.

KOMBO: Drar du ut USB-pluggen og vipper til siden, dukker det opp en USB-C-plugg du kan plugge inn i stedet. Foto: Pål Joakim Pollen
KOMBO: Drar du ut USB-pluggen og vipper til siden, dukker det opp en USB-C-plugg du kan plugge inn i stedet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

USB-A-enden kan da i stedet være USB-C, for eksempel om du skal koble til en mer moderne ladekloss eller en USB-C-port på PC-en.

Løfter du på USB-C-enden dukker det opp en kombinert Lightning- og micro USB-plugg (!) slik at du kan koble til en iPhone eller en PS4-kontroller, for eksempel.

FIFFIG: I den andre enden skjuler det seg en kombinert Lightning/Micro USB-kontakt. Foto: Pål Joakim Pollen
FIFFIG: I den andre enden skjuler det seg en kombinert Lightning/Micro USB-kontakt. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

I alt 2x3 kombinasjoner og da seks muligheter.

Vi har for eksempel med suksess ladet Airpods Max (Lightning) direkte fra en Android-telefon (USB-C) med denne lille kabelen. Kabelen kan selvsagt også brukes for å overføre data mellom to enheter.

Her lader vi opp et par Airpods Max fra en Sony Xperia-mobiltelefon. Foto: Pål Joakim Pollen
Her lader vi opp et par Airpods Max fra en Sony Xperia-mobiltelefon. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Finnes i større utgave

Det kan selvsagt være litt tuvlete med en så liten ladekabel som InCharge 6, men den finnes også i en «max»-utgave som fungerer etter samme prinsipp, men som i stedet har kabel på halvannen meter og ikke bare noen få centimeter.

Den blir dog verre å få på nøkkelknippet, men kan potensielt være den eneste kabelen du trenger å ha med deg på tur.

Hva gjelder ladeeffekt støttes inntil 18 watt via USB-C og inntil 10 watt med Lightning/Micro USB. Skulle du ha behov for mer, finnes det også en InCharge X-modell med samme utseende som støtter lading med inntil 100 watts effekt (USB-C) og 18 watt via Lightning. Den koster 50 prosent mer på selskapets nettsider.

FLERE FARGER: InCharge 6 fås i gull, grå og hvit utgave, der sistnevnte ikke er avbildet over. Foto: Pål Joakim Pollen
FLERE FARGER: InCharge 6 fås i gull, grå og hvit utgave, der sistnevnte ikke er avbildet over. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Selv kjøpte vi kabelen ved å backe den på folkefinansieringstjenesten Indiegogo for et par år siden, og blant norske butikker finner vi kun Coolshop som selger den - til 179 kroner i skrivende stund, eller 239 kroner for den lange max-utgaven. Det er uansett rimeligere enn å bestille den fra Amazon eller produsentens nettside.

InCharge 6 kommer i tre ulike farger - gull, grå og hvit.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer