Cake nettleser for Android og iOS

En ny måte å søke på

Denne nettleseren henter inn flere søkeresultater og lar deg sveipe mellom dem.

NY VRI: I stedet for å tråle gjennom søkeresultatet, får du med nettleseren Cake servert treffene bortover. Foto: Pål Joakim Pollen
NY VRI: I stedet for å tråle gjennom søkeresultatet, får du med nettleseren Cake servert treffene bortover. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Selv om de fleste sverger til nettleseren som ligger installert som standard på telefonen, finnes det en haug av alternativer både til Android og iOS; mange av dem med noen ekstra triks i ermet.

Cake browser er en av dem. Den finnes til begge plattformer og er gratis å laste ned.

Fokusert på søk

Når du skriver inn et søkeord i en nettleser, tas du normalt til en side med søkeresultater, enten de er fra Google, Bing, Yahoo eller hva det måtte være.

Cake gjør en annen vri – den presenterer nemlig selve søkeresultatene i faner og gir deg det første treffet direkte. I tillegg laster den inn flere av nettsidene i søkeresultatet på rappen.

Dermed kan du bare sveipe mot venstre for å sjekke ut de øvrige treffene, i stedet for den tradisjonelle varianten der du trykker tilbake og velger neste treff på listen. Under ser du hvordan det fungerer:

Sveiper du til høyre med en gang, kommer du til det vanlig søkeresultatet. I app-innstillingene kan du velge om du vil at søkeresultatet alltid skal vises først, eller om du vil komme rett til første treff.

Kan bruke mye data

Selv om det hele går ganske smidig for seg, kan det være verdt å merke seg at denne løsningen vil bruke mer mobildata, siden den laster inn flere sider med en gang – som du kanskje ikke en gang kommer til å se på.

Heldigvis kan du angi i app-innstillingene om du vil at sider skal forhåndshentes, og om det eventuelt kun skal skje når du bruker WiFi.

App-innstillingene når du for øvrig ved å trykke på faner-knappen nederst til høyre og deretter på ...-ikonet.

Egne video- og bildesøk

Når du har skrevet inn det du er på jakt etter, kan du trykke på egne ikoner for søk etter videoer, bilder, nyheter og shoppingresultater.

Nyhetssøket henter inn nyhetsartikler om det du søker etter, slik at du kan sveipe sidelengs for å lese flere av dem. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
Nyhetssøket henter inn nyhetsartikler om det du søker etter, slik at du kan sveipe sidelengs for å lese flere av dem. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Video- og bildesøket utfører søket på flere nettsteder på en gang, der du kan angi i app-innstillingene hvilken prioritert rekkefølge du vil bruke og hvilke sider du vil ha med.

Nyhetssøket gir deg kun artikler av nyere dato, som er med i nyhetstjenesten fra Google, Bing eller Yahoo, avhengig av hva du foretrekker. Shopping-søket er foreløpig fokusert på amerikanske brukere, med resultater fra Amazon, Walmart, Best buy og lignende.

Ellers fungerer nettleseren som nettlesere flest, med støtte for flere faner, bokmerker, historikk og privat surfing.

Vil du prøve, finner du Cake her:

Cake for iOS (App store, gratis)
Cake for Android (Play butikk, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer