Dagens kinaprodukt: iPhone Lightning splitter

En slik burde vært standard tilbehør til iPhone 7 og nyere

Dessverre er vårt eksemplar uautorisert tilbehør som kan slutte å virke når som helst.

SMART I PRINSIPPET: En splitter som lar deg koble til hodetelefoner samtidig som du lader iPhone 7, er utvilsomt smart. Men når gjennomføringen er som her, bør du styre unna.
SMART I PRINSIPPET: En splitter som lar deg koble til hodetelefoner samtidig som du lader iPhone 7, er utvilsomt smart. Men når gjennomføringen er som her, bør du styre unna. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg hadde gledet meg til å lytte til det nye albumet til Tori Amos på flyet til Helsinki, da jeg oppdaget at jeg hadde glemt igjen overgangen jeg trenger for å koble til mine analoge støydempende hodetelefoner til iPhone 7.

Heldigvis var det noen minutter til boarding, så jeg rakk akkurat innom Dixons og fikk kjøpt en erstatning.

Den lille stumpen kostet meg rundt 150 kroner, en grenseløst idiotisk høy pris for et produkt som sannsynligvis koster 7 øre å produsere.

Splitter til en tier

Gjør du noen enkle søk på eBay, vil du finne ekstremt mange alternativer, de fleste til en brøkdel av prisen. Enkelte av dem framstår dessuten som langt smartere enn originaltilbehøret fra Apple, da de kan splitte kontakten i to - og by på lademuligheter samtidig som du hører på musikk.

Joda, slike har vi sett tidligere også i norske butikker, for eksempel denne fra Belkin, men 369 kroner er en helt avsindig pris.

På eBay, derimot, er det helt andre priser. Vi fant en splitter som så temmelig tillitsvekkende ut - med «100% customer satisfaction», fra en selger som hadde fått generelt gode skussmål.

2in1 Lightning to 3.5mm Audio Headphone Adapter Charger Cable For iPhone Great kostet 11 kroner, inkludert frakt fra Kina, så vi bestilte like godt tre stykker.

TILLITSVEKKENDE: Du får dem i farger som matcher iPhonen din, og de koster 11 kroner kroner. Da er frakten fra Kina inkludert i prisen. Foto: eBay
TILLITSVEKKENDE: Du får dem i farger som matcher iPhonen din, og de koster 11 kroner kroner. Da er frakten fra Kina inkludert i prisen. Foto: eBay Vis mer

Tre uker senere lå den gule konvolutten med de tre splitterne i postkassen, og ble tatt i bruk umiddelbart.

KORTVARIG GLEDE: Det tok ikke mange minuttene før lyden forsvant. Foto: Bjørn Eirik Loftås
KORTVARIG GLEDE: Det tok ikke mange minuttene før lyden forsvant. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Nedturen

Dessverre tok det ikke mange minuttene på vår iPhone 7, før vi fikk opp denne meldingen. Samtidig forsvant lyden:

En slik burde vært standard tilbehør til iPhone 7 og nyere

Ladingen fortsatte, men lyden kom ikke tilbake før vi hadde kjørt en omstart av mobilen. Så gikk det en stund, før lyden ble borte igjen, uten å komme tilbake. Det er nemlig en del produkter som ikke er sertifisert for å brukes av Apple.

På en iPhone 6s fungerte den tilsynelatende bedre, men den har jo både ladekontakt og minijack for analoge hodetelefoner, så da er jo hele vitsen borte.

For ordens skyld: iPhone 7 kjørte iOS10 mens iPhone 6S kjørte iOS11.

Konklusjon

En slik burde vært standard tilbehør til iPhone 7 og nyere

Tanken var god, men gjennomføringen står til terningkast 1. Det er med andre ord gode grunner til å styre unna denne splitteren - og muligens også tilsvarende i samme prisklasse.

PS! Vi kommer til å ta med ordene «Apple certified» neste gang vi gjør et lignende søk og innkjøp.

Flere Kina-produkter

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer