iPhone X-brukere får egne Snapchat-filtre

Enda bedre Snapchat-filtre med Apples toppmodell

Bruker den nye kamerateknologien i iPhone X.

MER "REALISTISKE": De nye Snapchat-filtrene til iPhone X skal være mer realistiske enn de vanlige filtrene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
MER "REALISTISKE": De nye Snapchat-filtrene til iPhone X skal være mer realistiske enn de vanlige filtrene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Snapchat har gjort stor suksess med sine ansiktsfiltre siden de ble lansert høsten 2015. De er populære blant brukerne, og kommer stadig vekk i nye varianter.

Nå har imidlertid Snapchat lansert et sett med egne filtre for iPhone X-brukere som er spesielt laget for det såkalte TrueDepth-kameraet på Apple-telefonen, skriver The Verge.

Snapchat har brukt såkalt AR, augmented reality, eller «utvidet virkelighet» på norsk, for å gjøre at filtrene sitter bedre på ansiktet, noe som skal gjøre at de ser mer realistiske ut - all den tid man kan kalle Snapchats filtre realistiske.

3D-modell av ansiktet

TrueDepth-kameraet er det som sørger for at du kan låse opp iPhone X med ansiktet. Løsningen består av to kameraer, et vanlig kamera og et infrarødt kamera som stråler 30.000 infrarøde prikker på ansiktet for å lage en 3D-modell, som mobilen kan analysere.

I tillegg til Face ID-ansiktsopplåsning, brukes TrueDepth-kameraet til blant annet Apples nye animoji-funksjon, hvor du kan lage en animert emoji med dine egne ansiktsuttrykk.

SLIK SER DE UT: Ansiktsfiltrene, altså. Vi synes de ser bedre ut enn de vanlige Snapchat-filtrene, men om det er takket være Apples teknologi eller selve filtrene, kan man alltids diskutere. Foto: Kirsti Østvang
SLIK SER DE UT: Ansiktsfiltrene, altså. Vi synes de ser bedre ut enn de vanlige Snapchat-filtrene, men om det er takket være Apples teknologi eller selve filtrene, kan man alltids diskutere. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Tre nye filtre

Tredjepartsutviklere kan ta i bruk noe som kalles for ARKit for å dra nytte av TrueDepth-teknologien, slik som Snapchat nå altså har gjort.

I tillegg til at Snapchats TrueDepth-filtre etter sigende vil sitte bedre på ansiktet, vil de også tilpasse seg ut i fra lyssettingen du befinner deg i, noe som åpner for bedre skyggelegging. Man får også en mer uskarp bakgrunn.

iPhone X-brukere får i første omgang tre nye filtre å leke seg med (se skjermbildene over), men enn så lenge er det ingen måte å se hvilke som er tilpasset Apples telefon og ikke.

De er dog de tre første filtrene som dukker opp når du aktiverer funksjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer