iPhone X-brukere får egne Snapchat-filtre

Enda bedre Snapchat-filtre med Apples toppmodell

Bruker den nye kamerateknologien i iPhone X.

MER "REALISTISKE": De nye Snapchat-filtrene til iPhone X skal være mer realistiske enn de vanlige filtrene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
MER "REALISTISKE": De nye Snapchat-filtrene til iPhone X skal være mer realistiske enn de vanlige filtrene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Snapchat har gjort stor suksess med sine ansiktsfiltre siden de ble lansert høsten 2015. De er populære blant brukerne, og kommer stadig vekk i nye varianter.

Nå har imidlertid Snapchat lansert et sett med egne filtre for iPhone X-brukere som er spesielt laget for det såkalte TrueDepth-kameraet på Apple-telefonen, skriver The Verge.

Snapchat har brukt såkalt AR, augmented reality, eller «utvidet virkelighet» på norsk, for å gjøre at filtrene sitter bedre på ansiktet, noe som skal gjøre at de ser mer realistiske ut - all den tid man kan kalle Snapchats filtre realistiske.

3D-modell av ansiktet

TrueDepth-kameraet er det som sørger for at du kan låse opp iPhone X med ansiktet. Løsningen består av to kameraer, et vanlig kamera og et infrarødt kamera som stråler 30.000 infrarøde prikker på ansiktet for å lage en 3D-modell, som mobilen kan analysere.

I tillegg til Face ID-ansiktsopplåsning, brukes TrueDepth-kameraet til blant annet Apples nye animoji-funksjon, hvor du kan lage en animert emoji med dine egne ansiktsuttrykk.

Tre nye filtre

Tredjepartsutviklere kan ta i bruk noe som kalles for ARKit for å dra nytte av TrueDepth-teknologien, slik som Snapchat nå altså har gjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer