Sony lanserer Xperia One, 10 og 10 Plus

Endelig en meget interessant mobil fra Sony igjen

Blir 21:9-format den nye trenden?

TOPPMODELLEN: Med 4K OLED HDR-skjerm i 21:9-format lover Sonys nye Xperia One meget godt. Foto: Pål Joakim Pollen
TOPPMODELLEN: Med 4K OLED HDR-skjerm i 21:9-format lover Sonys nye Xperia One meget godt. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Stockholm) Sony har nettopp lansert sin nye vårkolleksjon på mobilmessen i Barcelona. Dinside fikk anledning til å se på se på Sonys tre nye telefoner tidligere denne måneden.

21:9 for alle penga

De tre nye telefonene er henholdsvis Xperia One (toppmodellen), Xperia 10 og Xperia 10 Plus, der de to siste lanseres allerede i begynnelsen av mars. Toppmodellen må vi imidlertid vente lenger på, der vi ikke fikk noe mer spesifikt enn «late spring», som da kan bety mai måned.

Alle tre har skjermer i 21:9-format, altså enda slankere og høyere enn det konkurrentene har om dagen. Det betyr at du til vanlig vil få plass til enda mer innhold på skjermen når du leser nettsider og den slags, og at storslåtte Hollywood-filmer vil fylle hele skjermen når du holder telefonen på tvers. Ikke kommer det noen busslomme i veien heller, som altså betyr at Sony har tykkere kant rundt skjermen og ingen fancy ansiktsgjenkjenning.

Men du får et stort skjermareal uten at telefonen blir veldig bred. For eksempel er Xperia 10 bare tre millimeter bredere enn Xperia XZ2 Compact, men da med seks tommers skjerm fremfor fem tommer hos compact-modellen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer