Kjøpe mobil: Dette betyr spesifikasjonene

Endelig: Enkle forklaringer på mobil-annonsene

Når du skal kjøpe ny mobiltelefon, bør du kjenne til mange tekniske begreper. Her er den enkle oversikten du trenger.

IKKE BARE BARE: Man skal holde tunga rett i munnen for ikke å bli forvirret av alle de tekniske uttrykkene fra tilbudsavisene. Her forklarer vi deg hva mobilspesifikasjonene egentlig betyr. Skjermdump: Dinside/Power
IKKE BARE BARE: Man skal holde tunga rett i munnen for ikke å bli forvirret av alle de tekniske uttrykkene fra tilbudsavisene. Her forklarer vi deg hva mobilspesifikasjonene egentlig betyr. Skjermdump: Dinside/Power Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sist oppdatert 10. november 2018

Det er ikke bare enkelt å vite hva du skal se etter når du skal kjøpe mobiltelefon. Man blir gjerne bombardert av tekniske ord og uttrykk, og ender kanskje opp med en modell som både er dyr og langt mer avansert enn det man egentlig har bruk for.

Toppmodellene koster gjerne rundt 10.000 kroner, som er svært mye penger. Våre tester viser derimot at selv modeller som koster godt under halvparten, kan være glimrende valg for de fleste av oss.

På denne siden har vi tatt for oss rundt 40 vanlige, tekniske uttrykk fra spesifikasjonene brukt i reklame og tilbudsaviser, og gitt deg enkle forklaringer - krydret med våre anbefalinger. Vi har også lenket til bakgrunnsstoff for deg som ønsker å sette deg enda bedre inn i teknologiene - enten fra Dinsides egne artikler, eller fra eksterne kilder.

Målet er at artikkelen skal være levende, det betyr at vi kommer til å supplere og oppdatere med flere forkortelser og uttrykk etter hvert. Er du på jakt etter et bestemt uttrykk, gjør du smart i å trykke ctrl+f (cmd-f på Mac) og skrive det; eventuelt bruke «finn på siden»-funksjonen på mobilnettleseren din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer