iPhone 13 og iPhone 13 Pro | TEST

Endelig er «Pro» verdt pengene

Har du råd, synes vi du skal spandere på deg de ekstra kronene i år.

LIKE STORE: iPhone 13 og iPhone 13 Pro er ganske like forfra, men ikke bakfra. Foto: Pål Joakim Pollen
LIKE STORE: iPhone 13 og iPhone 13 Pro er ganske like forfra, men ikke bakfra. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år, som i fjor, lanserte Apple fire nye iPhone-modeller – fra iPhone 13 Mini, som er minst, til iPhone 13 Pro Max, som er størst.

I mellom dem ligger dagens to testprodukter – iPhone 13 og 13 Pro. I fjor testet vi 12 og 12 pro samtidig og konkluderte med at de ekstra pengene opp til pro-utgaven ikke var verdt det, der iPhone 12 fikk en femmer på terningen og iPhone 12 Pro en firer.

Men i år gir vi full pott på terningen til Pro-modellen. Har du først planer om å blåse av rundt 10 000 kroner på en ny telefon, bør du sterkt vurdere å legge på et par tusenlapper til.

2500 kroner forskjell

Prismessig starter altså iPhone 13 på 9790 kroner og 13 Pro på 12 290. Begge disse har 128 GB lagringsplass, og prisforskjellen er altså 2500 kroner.

iPhone 13 kan fås med 256 GB og 512 GB lagringsplass. Det samme på 13 Pro, men der kan du gå hele veien til vanvittige 1 TB lagringsplass, som selvsagt koster ganske mye ekstra.

Så – hva får du ekstra for de 2500 kronene du betaler for Pro-modellen?

iPhone 13 og iPhone 13 Pro - forskjeller

Det er flere forskjeller på iPhone 13 og 13 Pro. Først og fremst må vi trekke frem skjermen, som på de to Pro-modellene har fått det Apple kaller ProMotion, altså 120 Hz oppfriskningsrate.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer