Android Auto i Norge:

Endelig er ventetida over

Mange har ventet - nå lanseres Android Auto offisielt i Norge.

PÅ NORSK: Fra i dag av starter Google utrullingen av Android Auto til norske telefoner. Foto: Google
PÅ NORSK: Fra i dag av starter Google utrullingen av Android Auto til norske telefoner. Foto: Google Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens Apples CarPlay har vært tilgjengelig en god stund, har ikke Googles tilsvarende løsning, Android Auto, vært tilgjengelig i Norge – før nå.

Fra og med i dag starter Google nemlig utrullingen av Android Auto på norske Android-telefoner.

Betjen telefonen fra bilen

For den som usikker på hva Android Auto er, er dette altså en løsning som lar deg koble telefonen til bilen og deretter betjene den direkte fra bilens skjerm, enten du vil bruke Google Maps-navigasjon, ringe kontakter, styre musikken eller liknende.

Android Auto er bygget for å bidra til å redusere bruk av mobiltelefon i bil og gjør det mulig for sjåfører å utføre handlinger på telefonen med tale og med så få trykk som mulig. Støtte for Google Assistant muliggjør håndfrie talekommandoer kombinert med integrerte kontroller (som rattknapper), som reduserer distraksjoner under bilkjøring.

Dermed slipper du altså å fomle med telefonen mens du kjører, som jo nå bøtelegges kraftigere enn før. Ikke at det er helt fritt fram å bruke bilens skjerm heller - det finnes nordmenn som har blitt bøtelagt for uoppmerksomhet også fordi de har betjent denne type skjermer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer